Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Thursday, April 18, 2013

Bangang ka tak reti bahasa

Panas ja hati aku ni. Semalam ada sepuak budak cina lepak sebelah aku ni. Kong ceng...kong ceng..kong ceng. Woiiii dalam library dia buat macam bilik perbahasan. Semalam sedas dua gak aku kasi jelingan maut. Ini hari ada manusia senggal lagi. Aku ingat kat library kusyuk la aku buat keja sambil pikir bagi faham task yang aku kena buat ni. Sekali depan meja aku ni ada minah bergaya sakan..ala2 lawyer tapi mulut and tangan asik sibuk call out. Dia buat macam opis dia! BODOH dan BANGANG. Dia tak nampak ka sebelah meja dia ada student duk kusyuk study..and belakang dia pun ada orang tengah membaca. Dia slumber ja ngan urusan dia. Tak ada opis pun (ceh ngata orang aku pun tak da opis..kena melepak sini. tapi aku dok kaco orang aaa)...hang cari la tempat len. Ini library occay. Aku ni dah nek geram ni...so stop jap.

Nak aku wat jelingan tajam macam aku buat semalam..terasa takut lak sebab minah ni besaq dari aku. ekkkekek. Kang aku kena penampor. Adess...sabar wahai hati.Aku hanya doa minah ni cepat2 blah sebab dah berbulu mata aku...dan bercair taik tinga aku dengar  urusan dia. Dah 3-4 orang dia duk contact. Huhhhh..sapa tengok pun wa galenti sama lu...lu punya hati pun manyak sakit tengok ini macam orang. Bila dia letak fon...sambung nanyi kecil. Puiiiii memang dasar!

Wednesday, April 17, 2013

Atas pagar lagi ni

Wahaaaaaaaaaa...dah nak dekat ngundi tapi aku tak tau aku di pihak mana. Biar la orang nak cakap aku lalang sekali pun..tapi aku OVER macam pencacai BN ngan PR. Biar la aku jadi neutral. Takkan ada la parti di Malaysia atau di dunia ni suci murni 101%!. Aku dalam dilema ni nak pilih mana.

Situasi aku (pada pandangan aku):

PARTI A - NAMPAK BOLEH LA
PARTI B - NAMPAK TAK BERAPA BAIK

CALON DARI PARTI A- TAK BERAPA BAIK
CALON DARI PARTI B -  BOLEH LA


Ok, nampak tak situasi aku kat atas tu. Sepatutnya kita vote ni atas parti atau calon??? Rasa tak mo turun ngundi pun ada. Tapi orang cakap tanggungjawab...kalu dah tanggungjawab..sok kat akhirat mesti ditanyakan?? Adus...aku berharap sangat sok lusa nak ngundi aku dapat jawapan. Seboleh2 xmoh la aku buat pilihan bila kertas X ada di tangan. NOPE! 




***Beronline kat library...kat umah dok leh weh wat keja. Budak kecik yang bakal jd Pakar IT suka kaco.***

Monday, April 8, 2013

Berjauhan

Now...kembali bertugas ke HQ, opis baru kat Shah Alam ni. Betapa sedih meninggal somi tercinta dan anak-anak tersayang. Semalam tak lena...asik tengok Afiq..Aqil...Afiq..Aqil...bergilir mata ni belek anak-anak tido. Mat pezal tak pa..tu baby besaq aku tak risau sangat. Paling risau berjauhan ngan Afiq sebab dia kan malam masih BF aku. Malam ni 1st night la dia berpisah ngan mama dia. Syahdunya.. Sob sob sob. Nasib baik mat pezal amik EL hari...dapat la dia tengok keadaan anak-anak macam mana. Hope Afiq tido malam ni ok.

Mengikut kata bos...aku ditempat sini April. Ada juga cakap 2 minggu..hope 2 minggu tak menjadi 2 bulan! Kalu berlarutan harus lah aku siapkan surat...:P