Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Thursday, July 26, 2012

Best TAPI...

Best! sebab syok plak duk umah ... tak kerja...Duk umah jaga anak2. Penat memang penat layan karenah depa..tapi kalu lelama cam ni macam nek lemak plak hero dua orang ni. Tambah2 Afiq...hamboi kemain dia asik nak berkepit ngan aku ja. Kadang2 nagn maktok dia pun tak moh dah. 24jam nak berdempek ngan mama ehhh...

Pastu,..dah tak kerja ni..aku minta mesin jahit...kain langsir...nak makan itu ini...nak jalan sana sini..sume dipenuhi (ujian untuk mat pezal..hehhe). Pastu 2,3 hari lepas cakap nak oven..sekali kul 3 tadi dia ajak p gaint. Aku cakap nak wat apa...dia cakap ikut ja kalu nak. So, zup zup zup siap sampai pakaikan baju Afiq dalam keta punya nak cepatnya. Yelah, kul 5 dia dah nak kena siap2 masuk shift malam.

Sampai gaint SP nampak dia p kat bahagian oven. Soh pilih. Wowwwwwwwwwwwww...syoknya. Penin gak nak amik oven biasa ka...amik microwave. Harga lebih kurang je...last2 aku amik yang oven grill tak sampai pun rm300. Nak amik yang mahal2 takt tak terguna..kang diperli kaw2 oleh mat pezal. Ohhhh tidak sanggup aku. Ehehhehe

Saturday, July 21, 2012

Ya Allah mulut anakku ini

Siang tadi sebelum tengahari bawa Aqil pergi market ikan kepala batas. Bukan nak beli ikan tapi nak jumpa apek kedai jual barang jahit. Aku bawa kain langsir aku untuk jahit tepi. Kain aku beli sekali gunting..berjela2 benang bersepai. Meluat plak aku tengok. Mak aku soh ayur kat lilin..hishhh mana vouge mak. Dok klas langsung dih.

Saja aku usung Aqil sekali padahal malasnya nak bawa budak cakap banyak tu. Kang banyak cekadaknya. Tapi memang ia pun....lepas aku anto kain kat apek tu...apek tu soh aku ronda dalam market tu dulu sebab dia amik masa jahit dalam 15-20 minit gitu. Aku ingat petang2 karang baru nak amik balik. Dah dia cakap gitu tak berbaloi aku nak mai petang so tunggu je la. Bawa Aqil ronda dalam tu konon2 nak la beli udang ka, sotong ka...sekali baru sampai kat tangga

Aqil : Hishhhhhhhhh tak mau la Aqil masuk...busuknyaaaaaaaaaaa

Tang dia kata busuk tu..kemain kuat lagi. Ramai tengok aku. Sudah, anak aku berlagak tak bertempat. Hishhhhhhhhh aku ni malu pun ada. Okes lepas setel amik kain kat apek...masuk keta drive kuar dari market. Sekali duk pok pek pok pek ngan Aqil, sekali aku cam langgar apa ntah..tak da la kuat sangat..aku agak  cam jalan tu lubang je skit

Mama : Hishhh mama langgar apa ni Aqil?


Aqil : Haaaaaaa mama lindih owang pa (jari tunjuk dia digoyang2 depan muka aku)


Mama : Hishhh takkan kot...mama tengok tak da pun orang ( aku jengguk side mirror..berlakon ja ngan Aqil..ada plak langgar orang)

Aqil : Ha la..owang tak nampak la ...kan mama lindih dia..lekat kat tayar la. mama pi la turun tengok

Mama : (Speechless. Pala otak plak gigih pikir.. tertanya macam mana la Aqil boleh terpikir gitu. huhuhu. Memang nak kenakan aku sungguh budak ni)



Friday, July 13, 2012

Ohhhhhhhhhhhhh

haiyaaaaa...ingat duk umah saja tak da la memenatkan tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aduh bisa capek juga sih. Langsir aku lagi 4 keping belum disentuh..tu belum campur ngan anak langssir. Design macam manapun belum pilih lagi. Ingat bila anak2 dah tido leh la wat keja...tapi bila sorang tdo...sorang berjaga... tak da maknanya juga. Ini pun taip sambil riba Afiq. kemain dia pun nak taip sama. Ha afiq... ce taip tengok



  ub m rfh jlh , n


ok dah... tu Afiq taip. pantang letak jari dia kat keyboard...suka dia. Anak IT la katakan. Haaa sudah...semacam je Afiq kentut ni...bergegar paha mak. Hurmmmm Afiq berak. Tadi baru basug bontot abang..ni adik plak. So, tak da maknanya nak rileksssssssssssss

Monday, July 9, 2012

Buat projek

Asalkan aku tebarkan kain ni panjang2...cepat je dia nek atas kain dan rampas pembaris atas kain.

Aku tinggalkan kejap je kain ni depan TV, lepas tu naluri tak sedap hati...datang tengok..Uwaaaaaaaaaaaaaa.. Aku dah sorok gunting tapi pandai plak Aqil cari. Sampai hatimu Aqil buat mama gini.



Aku ada cakap kat mat pezal, jangan marah kalu langsir untuk raya taun ni siap lagi 2 tahun! Huh

Afiq Makin LASAK

Nak tido kena buat kubu. Huhuhu

Dah pandai sepahkan barang. Yang jadi mangsa kutip abang dia. Bebel je abang dia bila dapat arahan mamanya ni.


Ingat dah tak kerja duk umah...leh rest GILA SIOT... tapi rupanya LETIH SIOT BERSIOT. Fuhhhhhhhh.... Tapi letih pun buat hati sangat2 la syok. Dapat tengok anak membesar depan mata. Afiq sekarang kemain ehh tak nak kat sapa2...dia layan mama, abah ngan mak tok dia ja. Kalu orang len nak dukung sori ehhh dia tempis je tangan anda. Now, dia dah pandai angkat bontot...gayanya nak merangkak plak. Afiq slow skit dari abang dia masa baby. Kalu abang dia dah leh merangkak kalu time ni. Tak pa la Afiq, asalkan afiq sihat mama abah syukur sangat. Alhamdulillah.

Wednesday, July 4, 2012

Majlis Akikah Afiq dan Durrani

Senyum Afiq

Tepi la skit Durrani...Afiq nak posing ni

Eeeee suka tul awek ni berdempek ngan abang afiq

Tengok...sampai Afiq nak bergambar pun dia kaco...tepi tepi tepiii

Tukang masak. Ekkekek

Doa

Sian budak sorang ni..dari start majlis sampai selesai dia berkurung dalam umah ja. Aman sume orang, Tima kasih la WAHID sebab takutkan wahid (sepupu aku) Aqil takut nak kuar umah.

Tuesday, July 3, 2012

Marahkan Aqil

Geram tul dengan Aqil  semalam. Ada ke patut tetiba dia masuk dalam almari baju kain (dah lama beli sebab malas nak menyemak bilik tambah almari kayu...)..pastu jerit2 panggil nama aku. Sekali kaki dia tersadung dekat kain dalam tu..terus jatuh kuar..abis terkoyak almari tu. Waaaaaaaaaaaaaaaaa...Aku malas dah nak beli baru. Hishhhhhhh saja ja dia nak cari pasal ngan aku.

Mama : tengok...dah terkoyak. Esok abah balik kerja tanya..nak jawab apa?


Aqil : laaa nak jawab apa...jawab kena beli baru la.

Erkkkk terbeliak la kejap bijik mata aku. Pandai menjawab..ada je idea hang ehhh. Bab beli2 sume hang pandai..lepas tu pasal duit...tala mama je. Macam la mama ni menteri kewangan malaysia!

Video Afiq


Sangat2 suka dengan video ni. Ini baru skit dia punya gelak..ada lagi dasyat. Tapi bila tang dasyat tu...meraba2 nak cari hepon...dok jumpa. Hishh melepas..

Monday, July 2, 2012

Pistol

Baru2 ni bawa anak2 pegi pasar malam. Selalu gitu la kalu tak da apa2 aktiviti lepas asar...JJCM..:) Pegi ronda pasar malam sg dua..niat nak beli murtabak rm2..perghh ramai manusia beratur. Eeee sangat2 xkosa aku. Hari tu aku jadi manusia yang tiada sabar..maka jalan2 cari makan yang senang dibeli. Titik

Ohhh jalan2 ada pegeras untuk Aqil. Sepanjang jalan tu banyak plak orang jual mainan. Eeee tensen aku. Lagi tak beli duk kena tarik2 tangan dia kasi jalan. Apa sangat kudrat aku ni..malas nak marah..upah la pistol sebijik. Hishhh kalu mama beli mutabak dapat 5 bijik Aqil oiii! Melayang rm10..tapi tak pa...bukan duit aku. Duit bapaknya. hak3x. Len kali pilih la yang mahal2..apa la aqil ni. Ekekkeke.

Duk 2,3 hari lepas tu..aku lepak ngan Aqil depan TV. Bapaknya duk lepak kat luar. Ada la perbualan antara dia dan aku ini

Mama : Aqil...boring la..jom pi pasar malam. Ajak abah


Aqil : ha...jom..jom


Mama : Ishhhh nak beli apa?


Aqil : Ha...beli pistol!

Satu perangai Aqil..kalu mula beli lori...mesti lepas tu dia minta lagi lori..kalu gitar,..duk minta lagi gitar. Pesyen apakah tu? Ntah aku pun tau tau walau aku ni mak nya :P

Mama : Hishhh kan dah beli. Lagipun mama tak da wet


Aqil : laa hari tu beli guna wet mama...sat gi kita beli..kita guna wet abah plak

Hahhahhahaha...kalu abah dia dengar sahih saat dan minit tu hang kena pulas tinga Aqil. Hari tu guna wet abah la...Aqil ja tak nampak masa Abah bagi wet. Dah dapat pegang pistol...ada peduli sapa bayar???

Penang Hill part II

Di atas sana

Tak masuk pun Owl museum tu,tiket sorang rm10. Huh..kan mahal?


Bagus Afiq..langsung tak banyak songgeh

Aqil ajak nek buggy ni. Dah tak da aktiviti apa atas tu...maka nek la juga. RM30 untuk 25 minit. Perjalanan dalam 2km atas tu..round2 tengok umah orang kaya..huhu


Dalam taman burung. Kena bayo gak. RM5 per entry

Dalam gambar nampak biasa2..tapi kalu kat sini..ohhh cantiknya ciptaanNYA

Dekat nak balik Afiq ngantuk sangat2 sampai terlentok kat bahu abah dia.

Jom turun. Snagt best...dapat duk depan sekali.

perjalanan nak ke parking. Cantik lanskap situ. Tak macam dulu.