Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Tuesday, December 20, 2011

Nasib aku ni cam na la

31 December....

Patutnya hari tu hari gembira aku..last untuk sambut umoq sebelum cecah 30 tahun (Ya Allah makin tua aku..huhuhu) tapi mungkin aku kena sambut sesuatu yang menyedihkan di mana kerjaya aku akan ditamat riwayatkan. Ini la nasib pekerja swasta. Dari tahun lepas lagi duk alami perasaan cam ni. Berbeza ngan orang kerajaan, dec ni bulan depa sonok..sonok dapat BONUS la katakan. Sepanjang aku kerja 4 tahun ni...tak penah aku merasa sekupang bonus. Tapi alhamdullilah majikan aku ada bawa gi jejalan sampai Jakarta nuh...Aku syukur sangat2.

Tapi aku tak heran bonus sangat sebab sekali dapat je kan..yang aku nak sekarang ni..masih ada gaji tiap bulan masuk poket. Ini lagi penting dalam hidup aku. Nak cari kerja bukan mudah. Ada kawan aku sampai sekrang tak dapat kerja. Bila dapat kerja, ada saja menda yang menghalang..last2 duk umah jaga anak laki. Siankan.

Aku dah spoil nak wat kerja. Kerja aku ni ibarat bini bergantung tak bertali. Terkontang kanting tanpa diberi petunjuk apa tindakan seterusnya. Aku try juga cari kerja2 lain..tapi macam tak da respon pa2 pun. Tak ada la tu orang nak pandang resume aku. Resume pun tak laku..cam na? Cam ni duk ceruk dapoq la aku. Hmm buleh la..elok la aku asah bakat jadi chef kan. Kadang2 aku masak ada je tak sedap...skill tak tajam lagi. Nasib baik laki aku ni jenis...kedaqah saja la tanpa banyak komen. Baek kan laki aku....:P


Alahhhhh tak syoknya..aku dah tak da wet poket untuk shopping2 dah nanti... :(

No comments:

Post a Comment