Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Wednesday, December 28, 2011

Jejalan bawa anak2 lagikkk

Semalam gi ca4..saje bawa anak2 gi jejalan. Lagipun aqil tak leh duk diam kat umah tu...ada je nak kaco itu ini. Letey maktok dia melayan.

Bagus Afiq, baring baik je dalam stroller. Gud boy! Tak da plak aku nak snap pic sebab sibuk layan Aqil. Aqil kali ni kami tak bagi dia jejak lantai. Sampai je..amik troli..hang duk la dalam tu Aqil wes. Serik takut hang ilang lagi.

Sekarang ni malaysia di landa Angry Bird Mania ehhh? sana sini angry bird..kepala aku ni sat tengok kiri..kejap2 tengok kanan sebab aqil duk jerit

"mamaaa..tu-tu ery birddddd" Dia ni kan kalu cakap tak leh slow. Kuat giler, sampai orang len pun tengok apa yang aqil tunjuk. Pastu dari jauh.....


"mamaaaaaaa..tu-tu..baju ery bird. Aqil nakkk" adusss dah mula wat muka sepoloh sen dia. Dari jauh nampak comey plak..maka zasssssssss aku tolak troli pi kat situ. Sekali kau tengok harga...tak pa la Aqil..

"Aqil...ni baju untuk pompuan la...yang laki tak jual. Malu la pakai baju pompuan" wkakakkakak ..Aqil redha je dalam percaya kata2 mamanya ni. Maaf Aqil, macam tak berbaloi nak beli baju yang kaler putih, pink, kuning, biru laut....Hang tu kalu pakai kejap je kotor. Harga plak mahal nak mampus..aku boleh beli 10 lai spender untuk aku. hukhukhukkkk. Laki aku plak duk kata "ini ori ni..."..tak pa la bang...jom kita cari kat pasar malam dah. Hakhakhakhakkk...

Okes dah abis round beli segala menda (aku rembat satu bantal peluk sebab akunya bantal Aqil dah buat cam harta dia sendiri...tapi balik umah, aku dapat yang lama balik...dia rembat amik baru. Huh! TAPI..lepas dia tido..aku rembat balik..harus begitu sebab mahai tu aku beli...nak gak merasa peluk. Walau ada somi, tak leh peluk selalu..kang tak pasal2 beranak tiap taun..ayoyoyooooo....wa nehi kilang baby ma!)..okes sambung citer...dah abis bayar lepak kat food court plak. Kasi mat pezal ngan Aqil makan dulu, aku masuk baby room bagi Afiq BF. Asik merenggek je..so sumbat la dulu kasi diam. elok aku berlabuh nak duduk makan...berak la pulak!

Ha nak story skit...kat situ kan ada la laman buat sale barang2 bilik tido cam cadar, bantal segala tu..Aku capai la belek sarung bantal yang aku beli kat dalam ca4 tu..

Aku : dik...ni harga berapa..tak letak harga pun sini

Salesman bangang : rm10.90 je kak

Aku : hah??? untuk sebijik je rm10.90? mahainya.... beli kat gaint baru rm4.90.

Salesman bangang : cam tu kak pegi beli kat gaint

Dia buleh jawab gitu. Celakes tau..terkedu aku. Jawab kasar ehhh..nasib baik aku tak bagi hang makan kasut. Dok pun patut aku sumbat pampes Afiq berak tu!


Dalam keta aku ngadu kat Mat pezal sebab masa kejadian dia sibuk layan Aqil. Tau mat pezal kata pa?

Mat Pezal : Patutnya jawab la cam ni...lahhh ingat kat sini lagi murahh....ada sale. Kalu tak mahal..dah lama beli kat gaint.

hurmmm...a'a kann..pastu leh aku tambah "cam ni..sale taik kucing!" gha gha gha gha ghaaaa....

No comments:

Post a Comment