Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Friday, December 30, 2011

Agak2 apa aku akan dapat

Ohh sok last umoq aku dalam 20an...tahun depan dah nak masuk 30 tahun. OMG...sekali lagi..OMG!!!! Tua dah aku di muka bumi ini. Esok celebrate (celebrate makan nasi bersama mat pezal je kot kat ceruk dapoq..huhuh) umuq aku cukup 29 tahun...lepas tu hari new year..orang dah declare umur aku 30 tahun berdasarkan tahun lahir. Ohhhhhh.... cepat masa berlalu

Apa la mat pezal nak bagi kat aku aaa? Tapi baru2 ni aku dah dapat jam baru. Aku rasa kalu aku minta mesti dia kata "Ehhh kan abang dah bagi jam???" mesti punya lah...huhuh

Persiapan besday Aqil

Besday Aqil tinggal berapa hari je lagi..ntah nak buat apa. Nak wat besar2an macam sebelum ni macam tak sempat dah. Lagipun tak da orang nak tolong dah. Mak2 sedara pun masing2 dah ada kerja...malas nak kaco kerja depa. Ingat nak beli KFC je la untuk tiap umah. Senang kan? Ada gak borak2 ngan aqil pasal besday dia (ntah Aqil ni faham ke tak makna sambut hari lahir)

Mama : Aqil...besday aqil nak buat apa ehhh? nak makan apa?

Aqil : hmmmm wat bihon dahh

Erkkkkk.....selera kampung tul anak bertuah ni. Gud2..mak dia berangan nak sponsor KFC..sekali dia minta bihun je. Syukur alhamdulillah..ekekkek

Wednesday, December 28, 2011

Jejalan bawa anak2 lagikkk

Semalam gi ca4..saje bawa anak2 gi jejalan. Lagipun aqil tak leh duk diam kat umah tu...ada je nak kaco itu ini. Letey maktok dia melayan.

Bagus Afiq, baring baik je dalam stroller. Gud boy! Tak da plak aku nak snap pic sebab sibuk layan Aqil. Aqil kali ni kami tak bagi dia jejak lantai. Sampai je..amik troli..hang duk la dalam tu Aqil wes. Serik takut hang ilang lagi.

Sekarang ni malaysia di landa Angry Bird Mania ehhh? sana sini angry bird..kepala aku ni sat tengok kiri..kejap2 tengok kanan sebab aqil duk jerit

"mamaaa..tu-tu ery birddddd" Dia ni kan kalu cakap tak leh slow. Kuat giler, sampai orang len pun tengok apa yang aqil tunjuk. Pastu dari jauh.....


"mamaaaaaaa..tu-tu..baju ery bird. Aqil nakkk" adusss dah mula wat muka sepoloh sen dia. Dari jauh nampak comey plak..maka zasssssssss aku tolak troli pi kat situ. Sekali kau tengok harga...tak pa la Aqil..

"Aqil...ni baju untuk pompuan la...yang laki tak jual. Malu la pakai baju pompuan" wkakakkakak ..Aqil redha je dalam percaya kata2 mamanya ni. Maaf Aqil, macam tak berbaloi nak beli baju yang kaler putih, pink, kuning, biru laut....Hang tu kalu pakai kejap je kotor. Harga plak mahal nak mampus..aku boleh beli 10 lai spender untuk aku. hukhukhukkkk. Laki aku plak duk kata "ini ori ni..."..tak pa la bang...jom kita cari kat pasar malam dah. Hakhakhakhakkk...

Okes dah abis round beli segala menda (aku rembat satu bantal peluk sebab akunya bantal Aqil dah buat cam harta dia sendiri...tapi balik umah, aku dapat yang lama balik...dia rembat amik baru. Huh! TAPI..lepas dia tido..aku rembat balik..harus begitu sebab mahai tu aku beli...nak gak merasa peluk. Walau ada somi, tak leh peluk selalu..kang tak pasal2 beranak tiap taun..ayoyoyooooo....wa nehi kilang baby ma!)..okes sambung citer...dah abis bayar lepak kat food court plak. Kasi mat pezal ngan Aqil makan dulu, aku masuk baby room bagi Afiq BF. Asik merenggek je..so sumbat la dulu kasi diam. elok aku berlabuh nak duduk makan...berak la pulak!

Ha nak story skit...kat situ kan ada la laman buat sale barang2 bilik tido cam cadar, bantal segala tu..Aku capai la belek sarung bantal yang aku beli kat dalam ca4 tu..

Aku : dik...ni harga berapa..tak letak harga pun sini

Salesman bangang : rm10.90 je kak

Aku : hah??? untuk sebijik je rm10.90? mahainya.... beli kat gaint baru rm4.90.

Salesman bangang : cam tu kak pegi beli kat gaint

Dia buleh jawab gitu. Celakes tau..terkedu aku. Jawab kasar ehhh..nasib baik aku tak bagi hang makan kasut. Dok pun patut aku sumbat pampes Afiq berak tu!


Dalam keta aku ngadu kat Mat pezal sebab masa kejadian dia sibuk layan Aqil. Tau mat pezal kata pa?

Mat Pezal : Patutnya jawab la cam ni...lahhh ingat kat sini lagi murahh....ada sale. Kalu tak mahal..dah lama beli kat gaint.

hurmmm...a'a kann..pastu leh aku tambah "cam ni..sale taik kucing!" gha gha gha gha ghaaaa....

Perkembangan Afiq


Now, Afiq dah nak cukup 3 bulan. Sekarang Afiq dah pandai

~ Senyum

~ Sembang pun pandai....sampai muncung2 mulut...tangan dan kaki gawang2.

~ Pandai merajuk ... celik mata je nak minta didukung,tak layan...mula la bunyi2 tanda protes.

~ Menyebek..time dia sedey2...jangan sebut "ha...sebek2" kang panjang la sebek dia tu

~ Jangan sebut "kesiannnn" kang sat lagi melalak2 dia bunyi. Macam tau2 je...ekekkeke

Tuesday, December 27, 2011

Alahai nasib

Masih tak tau status kontrak projek disambung ke tak. Minggu ni rasa cam nak gantung laptop je. MOGOK...:P

Apa2 pun dah start cari kerja len...resume pun dah update..heheh sapa nak amik aku kerja weiiiiiiiiiiii????

Friday, December 23, 2011

"Opsss maaf abah" - Afiq

Semalam aku cuti sebab nak bawa Afiq jumpa pakar..check mata dia. Sejak kuar dari dunia rahim..mata dia asik leleh je air mata. Macam orang sedeh 24jam!. Terfikir gak aku, ntah2 kena kenan sebab time ngandung aku selalu baca novel leleh2 air mata.

User aku yang rekemen klinik tu. Dah zuti..maka zassssssss bawa dia pegi. Risau plak user aku ceta, ada kes yang jadi lagu tu sebab tak da saluran mata. So, itu sebab air mata sentiasa kuar. Kalu kes macam tu kena operate mata bila baby dah umur setahun. Haaa dah takut dengar ceta user aku..kena la bawakan. Takkan nak donno-donno lagi. Kang jadi macam ibubapak yang bonggok sebab dah anak cam tu..kena la pi check kan. Kalu duk risau2...menda tu bukan nak pulih sendiri kalu kita tak usaha.

Dah jumpa doktor tu dia kasi ubat titik, titik tiap dua jam. Lepas titik tekan tepi mata (kat hidung) sepuloh kali. Occay cetanya dah bermula...sat nak gelak dulu., HAHAHAHAHAHAAAAA....

Masa nak bayar wet ubat tu, mat pezal berdiri sebelah aku...pastu dengar Afiq kentut...hishhh afiq ni kan kalu kentut macam orang tua. Pastu bunyi prutttttttttttt

Mat Pezal : ishhhh kuatnya afiq kentut ni..rasa macam berak sekali je pun..bergegaq tangan abah ni

Mama : hmmm dia tak berak lagi hari ni...

Mat pezal : Aikkk apsal tangan abah basah ni...

Pastu mat pezal julang Afiq tinggi skit tengok apa yang berlaku di punggung Afiq. Sekali kauuuu aku nampak baju mat pezal ada tompok taik sana sini..kahkahkahkahkahhh (hishh tak baik mentertawakan laki...) Muka Afiq cam blur2...Aku ni nak gelak ada..kesian pun ada..pastu kami dua terkejut bila tengok lantai...bercicir taik. hadoiii bergegas lari masuk toilet. Dah plak tu ramai orang...Aqil plak sibuk men kat sudut mainan...dia tu kalu jumpa gelongsor...lupa mak bapak terus.

Yang aku kesian, budak klinik tu..bergegas kuar dari kaunter lap "harta" afiq. Aku plak terlupa nak bantu...sebab duk kalut bersihkan anak lagi dari lantai tu. Padahal tu klinik budak2..penuh ngan budak2..kang ada yang terpijak..naya2.


Dah siap bersih sume aku jumpa budak tu minta maaf. Adesss...segan aku. Mat pezal aku tinggalkan dalam toilet, aku masuk dalam keta dulu siapkan Afiq. Niat dihati lepas pegi klinik nak pegi shopping. Tapi kena la balik terus sebab baju mat pezal tidak dapat diselamatkan lagi. Hhuhuhuuu

Moncong je muka aku sepanjang balik tu. Tidak bagi Afiq, afiq macam mentertawakan abah dia dari klinik sampai umah. Kakakkaakakakaaa..Abah dia dok abeh bebel2 manja kat Afiq. Sabar ye bahhhhhh hak3x.

Mungkin moncong aku panjang cam ketapi, sampai umah mat pezal salin2 baju then ajak kuar balik. Yeahhhhhhhhhhhhhhh.. shopping kat pasifik je pun. Padahal aku berangan mat pezal nak bawa shopping kat Queensbay!

Tuesday, December 20, 2011

Nasib aku ni cam na la

31 December....

Patutnya hari tu hari gembira aku..last untuk sambut umoq sebelum cecah 30 tahun (Ya Allah makin tua aku..huhuhu) tapi mungkin aku kena sambut sesuatu yang menyedihkan di mana kerjaya aku akan ditamat riwayatkan. Ini la nasib pekerja swasta. Dari tahun lepas lagi duk alami perasaan cam ni. Berbeza ngan orang kerajaan, dec ni bulan depa sonok..sonok dapat BONUS la katakan. Sepanjang aku kerja 4 tahun ni...tak penah aku merasa sekupang bonus. Tapi alhamdullilah majikan aku ada bawa gi jejalan sampai Jakarta nuh...Aku syukur sangat2.

Tapi aku tak heran bonus sangat sebab sekali dapat je kan..yang aku nak sekarang ni..masih ada gaji tiap bulan masuk poket. Ini lagi penting dalam hidup aku. Nak cari kerja bukan mudah. Ada kawan aku sampai sekrang tak dapat kerja. Bila dapat kerja, ada saja menda yang menghalang..last2 duk umah jaga anak laki. Siankan.

Aku dah spoil nak wat kerja. Kerja aku ni ibarat bini bergantung tak bertali. Terkontang kanting tanpa diberi petunjuk apa tindakan seterusnya. Aku try juga cari kerja2 lain..tapi macam tak da respon pa2 pun. Tak ada la tu orang nak pandang resume aku. Resume pun tak laku..cam na? Cam ni duk ceruk dapoq la aku. Hmm buleh la..elok la aku asah bakat jadi chef kan. Kadang2 aku masak ada je tak sedap...skill tak tajam lagi. Nasib baik laki aku ni jenis...kedaqah saja la tanpa banyak komen. Baek kan laki aku....:P


Alahhhhh tak syoknya..aku dah tak da wet poket untuk shopping2 dah nanti... :(

Monday, December 19, 2011

Production makin kurang

Sejak dua menjak ni aku dapat rasa ada sedikit stress yang melanda diri aku ni....Sangat tak baik untuk aku dan Afiq. Perasan sangat susu aku dah makin kurang. Aku pam pun dapat susu skit2 je. Dari 4 oz...dah turun dapat 2-3oz je. Ohh sungguh menyesak dada. Stok makin kurang. Untuk hari ni, dalam freeze hanya ada stok untuk 2 hari je. Ohhhhh...tidak...sebelum ni aku simpan untuk 5 hari..ni makin kurang ni. Cuak juga aku.

Ok, ditambah lagi ngan problem len. Afiq taknak menyusu guna botal plak. Sebelum ni ok je. Dia start wat perangai hari jumaat. Aku balik time lunch mak aku bebel2 kat aku. Adusss kan dah menambahkan stress aku. dah la susu kurang..anak taknak guna botol plak.Sudahnya, kang aku soh afiq isap tetek abah dia plak. Ekkekkeke. Ha dah biol otak aku.

Try guna botol avent adik aku...kejap dia isap...pastu kaki dia ngelupor tunjuk protes taknak. Haru gila. Terpaksa la ku bergegas cari botol len kat kedai baby. Mujur banyak pilihan. Nak amik tommy tippi tapi aku tengok putingnya keras la juga cam avent tu...lebih kurang je. Pastu check ada lagi puting yang lembut. Pegion! Terus rembat walau botolnya nala punya besaq gedabak. Alhamdulillah balik tu aku try,..dia isap tanpa ada tanda protes. Aku try 3 kali..okey je...hari ni tak tau la..duk tunggu gak calling dari mak timah. Tak kol pa2 pun..so, +ve je la....

5 minit yang cukup menyakitkan

Jumaat lepas bawa anak2 beli barang kat gaint SP..ada satu menda berlaku yang aku takkan lupa sampai bila2. Cukup menyerikkan...cukup mengajar kami sebagai ibu bapa.

Lepas beli barang2 keperluan, aku masuk gardian beli barang2 mandian ...tup2 kan..mat pezal macam kelam kabut sambil serah afiq kat aku. Masa tu aku sibuk nak bayar itu ini. Dah la penuh tangan ngan barang, sambut plak afiq dalam dukungan..Pastu terpa cari troli yang ditinggal mat pezal.

Aqil HILANG...itu ayat mat pezal untuk aku. Rasa nak terjatuh duduk je masa tu. Aku takut sangat masa tu..takut Aqil kuar dari gaint. Aku pandang luar gaint...hujan turun maha lebat...hati aku pun nangis lebat macam ujan kat luar tu. Rasa itu la malapetaka untuk kami sebagai pengajaran jaga anak seelok mungkin.

Aku tunggu kat tempat mainan..tempat selalu aqil main. Aku doa2 biar la aqil kuar dari celah2 budak2 yang main papan longsor tu..Mat pezal plak hilang ntah ke mana cari Aqil. Dia soh aku tunggu situ..jangan ke mana2. Doa tak putus2 .... air mata tunggu nak tumpah je ke pipi...Tapi kalu aku nangis nanti aku jadi tak kuat. Aku yakin Aqil masih dekat ngan kami..


Lepas 5 minit tunggu, aku nampak kelibat mat pezal dukung Aqil yang tiyak. Syukur alhamdulillah. Rupanya Aqil tunggu kami depan pintu gaint. Ye salah kami sebab kami tak layan dia..nak aiskrim tapi aku cakap tunggu balik. Agaknya masa dia main2 tu..tak tahan sangat dia berlari kat depan pintu masuk gaint nakkan aiskrim. Mat pezal tika tu mungkin asik melayan afiq dalam dukungan...terlepas pandang masa Aqil tinggalkan tempat tu. Aqil-aqil....jangan buat lagi.


Allah hanya bagi kami merasa 5 minit kehilangan anak...kami terasa sangat memeritkan dan menggetar seluruh raga...bagaimana plak ibu yang kehilangan anak yang sampai lani tak jumpa2....? Aku dapat rasa...betapa sakitnya dada menahan rasa rindu yang membuak2...

Friday, December 16, 2011

Bebel pasal gedik-gedik

Now segala barang nak kena beli sume dua-dua...anak dah dua kan..bila beli baju kat sorang ni..kat sorang tu takkan tak beli. Tak adil namanya tu kan.

Afiq now dah pandai nak nek ndoi abang dia. Hari saja je mak aku letak dia dalam ndoi sebab dok tiyak sangat...last cara try ayun dia dalam ndoi. Terus tersenyap..terus tertido. Maka bermula la adagen rebut rebutan ndoi antara afiq ngan aqil. Bila time abang nak tido terpaksa la mak timah turunkan afiq..apa lagi...Waaaaaaaaa ja jawabnya. Sana waaaaaaa sini pun waaaaaaaaa. Pastuaku balik, mak aku waaaaa plak kat aku soh beli sebijik lagi. Haiya...duit sokmo. Aku waaaaaaa kat mat pezal..dok jalan. Haihhh geram la kejap. pastu mak timah kena pi putrajaya untuk teman adik aku balik sini..baru mat pezal kalut cari ndoi. Iye la dia bakal kena mengasuh hari tu. Senang plak p cari ndoi. Fuhh nasib baik dapat murah..rm60 jer. Masa aku beli kat aqil rm80, ini murah rm20. Syukur alhamdulillah.


Dah beli ndoi.. pasal spring ndoi plak...kedai bagi yang 2 batang spring je. Nak gedik2 afiq tak boleh sebab berat sangat kot. hak3. Mak timah sekali lagi waaaaaaa kat aku. Kali ni malas nak waaaaaaa kat mat pezal..maka pergi cari sendiri kat kedai baby. Waaaaaaa terbang wet lagi rm23. Nasib baik dok mahal sangatkan. Tau spring tu aku beli yang berapa batang? Ha 7 batang. Hambik hang. tapi aku cadangkan yang 7 batang tu kasi aqil guna, yang aqil (5 batang) aku kasi kat afiq.


Aku beli last week lagi spring tu ...sampai hari ni mat pezal dok tukar2 spring kat ndoi anak2. hangin sekejap aku..tadi pun aku bising lagi

Mama : ehh apsal tak tukar lagi spring ndoi anak2. Tu mak timah nak gedik2 ndoi pun tak boleh. Nak kena hayun je..mana afiq nak. Dia nak rasa gedik2 dalam ndoi tuuuu

Abah : tak payah. nanti kalu ndoi tu gedik2...nanti afiq besaq...gedik2 macam mama dia

Mama: Apaaaaaa????????

Bertambah hangin la aku!!!

Dugaan BF Afiq

Pagi yang indah! (jumaatkan....rest lama..pastu esok plak cuti..mau tak indah??)


Entri ni khas untuk Afiq tersayang..

Afiq,
Mama nak cerita kat Afiq..mama bangga bila ramai puji dan geram tengok badan Afiq sebab Afiq nampak besaq..tak padan ngan usia Afiq. Kalu afiq nak tau, kalu dibandingkan ngan badan abang aqil....abang aqil kena tunggu usia 5 bulan baru dapat sama ngan Afiq sekarang (2 bulan setengah). Mama plak tak sabar tunggu abah bawa kita shopping sebab nak bagi afiq pakai baju bergaya. Kalu dulu mama kena tunggu abang aqil usia 4 bulan untuk beli baju bergaya..Afiq tak payah. Sekarang juga leh bergaya..:) Tak da masalah nak pilih saiz baju.


Ha semalam aunty mekna hadiah kan baju kat afiq. Tulis disitu untuk baby 6 bulan tapi afiq dah bleh pakai! sendat plak tu! Abis semua orang gelak bila tengok afiq sendat pakai baju tu. Masa kami semua gelakkan afiq..afiq pun tersenyum macam mengerti!

Tau tak apa rahsianya? Afiq jadi gini sebabbbb...mama bagi full BF untuk Afiq. Mama terkilan, untuk abang aqil mama bagi BF sampai abang aqil umur 7 bulan...untuk afiq plak mama nak BF afiq sampai hati mama puas!Tapi kan afiq..mama sedey la..ada je cubaan mematah2kan usaha mama ni.

Ada satu petang tu, masa mama pulun pump susu dengan penuh kasih sayang...dengan semangat berkobar nak memenuhkan botol 5oz..ada sorang makcik tu tegur mama

Mak cik tu : Ishhhh kita ni kan, pulun la pump susu nak bagi anak...esok2 anak dah besar, ntah2 ingat kita ke tak macam kita ingat depa.

Mama : hahhh?

Mama terkejut afiq. Apa maksud makcik tu? mama sedey sangat2. Jangan la dia doakan yang tak baik untuk kita. Afiq kena janji ngan mama, afiq sayangkan mama macam mama sayangkan afiq. afiq kena jadi anak yang baik akhlak. Mama bukan minta balasan apa yang mama buat untuk afiq...tapi mama mengharapkan kasih sayang anak2 bila mama tua. Mama risau bila baca paper, ramai anak dah pandai buang mak bapak kat umah orang tua2. Itu zaman sekarang..kalu nanti cam na la.

Ada lagi afiq mama nak cerita..mak tok pun macam tak berapa setuju mama nak bagi full BF kat afiq. May be maktok ingat badan mama kecik kurus...tak mampu readykan susu untuk afiq yang kian besaq ni. hahahha. Tak ada la afiq..mama akan usaha sampai susu mama takkan putus2. Itu janji mama sayang. :) Insyallah. Mama rasa kecik hati juga bila mama balik tengok Afiq, maktok cakap afiq langsung tak nak telan susu formula. Ada cubaan di situ untuk mematahkan semangat mama. Mama ucap terima kasih sebab tak terima susu lembu tu. Hehheh. sekarang maktok dah pasrah dan leh terima yang afiq perlu susu mama sepenuhnya...:)

Untuk Aqil, maafkan mama sebab kejap sangat mama nyusukan Aqil. Kesedaraan agak lambat di situ. May be masa Aqil lahir, pendedahan susu ibu belum rancak macam sekarang ni. Sekarang ni macam2 jenis pump kedai jual sampai jenuh nak pilih beli mana satu. Dulu harga pun mahal...sekarang dah murah sikit. Syukur alhamdulillah.

Thanz to STYLO MAMA + SPECTRA 3 (dalam hati tingin nak pakai mandela plak..tapi mahallah!!) !!!

Thursday, December 15, 2011

Jejalan bawa anak2

Weekend hari tu bawa aqil dan afiq kenduri kawin kawan mat pezal kat..ntah aku lupa nama tempat tu. Atas skit dari batu maung.

Sampai umah kenduri Afiq buat perangai walau aku dah kasi dia susu sekenyang mungkin. Huhuhu...May be panas. Puas aku cari tempat strategik, akhirnya jumpa. Tapi...masih merengek2. Adeyyyy tak lain tak bukan kena tenyeh B gak ni. Buangkan rasa malu terpaksa la kasi dia BF.




Pic dalam keta. Masa odw pegi. Baju ni saiz untuk baby 3-6 bulan..tapi budak demok ni dah leh pakai. Hohohohoh.


Balik tu Aqil ajak singgah pantai. Sebelum singgah pantai kami singgah sunshine dulu. Ingat boleh la shopping sakan sebab ada sale...huh, sempat rembat 2 lai baju Afiq je. Afiq mula rasa tak selesa..terus bayar, cabut singgah pantai pekena rojak (haram dok sedap!)

Ni pic wajah kepuasan Aqil dapat melompat2 depan Queensbay.




Ni muka mama yang malas nak turun keta. Dah la cuaca panas..tak kosa aku nak turun. Muka dah la selebek berminyak kat umah kenduri..huhuh. Baik aku duk dalam keta ngan Afiq, buka ekon kuat2.



Bawah ni gambar selingan. Bagus, Afiq dah leh guna baby seat yang abang dia punya.



Eh napa tak da gambar abah mereka? Maap abah mereka terlampau besaq lani, so tak muat nak masuk dalam blogspot. wakkakakkaka. Kalu mat pezal baca, sahih aku kena luku pale. Ampun ya bangggggg

Wednesday, December 14, 2011

Nak balikkkkkk

Hishhhh last minit dapat notis kena attend meting. Aku baru keja 2,3 hari..blur dok clear2 agi..nak meting. Kang macam2 problem depa adu kat bos depa aku nak jawab apa? aku ada je peluru macam2...tapi takut tersalah kuar peluru. Mana tau isu besaq semut tapi aku p kuar peluru meriam..ker tak jadi emo gitu?

Tak per leya...chaiyok2...redah je. Ekekkeke.... Dah bagitau bos...aku cakap tak yah la bos masuk sekali..biar aku hadapi sorang. Cehh konon2 macam wanita tabah la. Jangan nangis sudah. Sesungguhnya aku dalam keadaan belum ready pun..tapi tetap nak gagah diri nak tengok kemampuan diri hadapi sorang2.

Rindu plak kat budak gemok kat umah tu. Sian afiq, hari ni direct susu botol la yer..mama tak sempat nak balik sebab mama kena prepare itu ini. Yang best bleh plak user aku mai terpa aku bila diberitahu ada meting. Tanya aku macam2...eh, bos awak yang nak wat meting tapi depa mai tanya aku macam aku yang wat meting. Adoiiiii...tu masing2 nak lepaskan diri takut ditembak bos kat atas tu. Apa2 pun kita perlu bersikap tenangkan? (cehhhhhh tenang taik kucing, aku tenang sampai sanggup tak kuar lunch? Sumbat roti je nih.)


Okes...ada masa lagi satu jam sebelum aku menapak masuk bilik meting. adiosss

Syukur

Alhamdullillah lappy aku dah kembali sihat setelah di serang virus yang ntah apa2. Pastu sabtu lepas aku dah dapat balik ext HDD aku. Walau data dah ilang sume, aku dapat HDD seketoi baqu (ntah tul2 baru atau HDD yang penah diguna orang...:P). Yang frust, HDD merah aku dah bertukar jadi kaler putih. Suka putih tapi...cepat kotor. Aku kan bukan reti jaga menda2 yang kaler suci ni..heh3x. Hepon yang mat pezal adiah kat aku pun dah jadi kaler kelabu, nyesal hari tu masa pilih aku amik kaler putih...Oh leya...patutnya hang amik je hitam..tu selayaknya untukmu! huhuh


Hmmm tiap2 pagi aku masih serabut. Start je pagi idup aku masih menjadi kelam kabut. Bila la aku nak kembali hidup normal. tu baru anak dua, kalu sepoloh cam la agaknya? huhu. Dah la kat umah serabut n kelam kabut..kat jalan pun sama. time nak cepat aku akan jumpa manusia2 yang buat jalan tu depa yang punya!!!

Tadi odw mai keja, aku dah maki orang...cam na la idup aku nak tenang. Pagi2 dah spoil...terjerit2 aku dalam keta marah orang. Cetanya begini aku follow keta Hilux (tadi sampai aku kata "apa hal keta pelaq ni!!")..dia punya drive slow nak mampus. Yang aku geram, dah ada dua line...masuk la line slow..ini tidak...kejap2 dia duk line sini..kejap line sebelah nuh...masuk kuar..masuk kuar...Aku nak potong la weiiiiiiiii...tak buleh2...Last2 aku follow je keta pelaq tu demi menjaga nyawa sendiri..huhuh. follow punya follow, keta tu masuk simpang...LEGA! tapi sempat aku jeling drive tu. Dalam hati kata "Pungkoq hang!"

Huhu terukkan pe'el aku ni.????

Tuesday, December 13, 2011

Aqil kutuk adiknya?

Kisah semalam semasa aku masuk bilik tido. Afiq aku biar tido dalam buai kat ruang tamu.

Aqil : kaih2 bawa baby gemok masuk tido

Terkedu ..then aku gelak ngan mat pezal. Suka hati je pangge adik dia baby gemok!!!

Friday, December 9, 2011

Berdebar2

Ekceli mat timah ngan pak ucop dah selamat sampai putrajaya semalam..so pengasuh Aqil n Afiq adalah bapak kandung mereka dan mak mereka ada di tempat kerja sekarang. haihhhh berdebar2 ni mat pezal jaga anak2. Buleh tu memang buleh..cuma aku takut Aqil wat perangai tak makan saman. Kang dibalun mat pezal...:P

Mama : ok tak ni jaga anak2? kalu rasa tak boleh, nak EL je ni.

Abah : boleh ja, kalu 2-2 bising..abang angkat letak 2-2 tu kat luaq. Abang leh tido dalam bilik.

Buleh? Aku tau la mat pezal melawak je...tapi besa la sifat keibuan aku kan tahap tertinggi. wakakakka..mesti nak risau2 gak. Nak kul 12 dah ni..nak siap2 nak cabut balik rest awal.

Anak Buah

Durrani Nur Faiqa


Alhamdulillah adik aku dah selamat bersalin petang semalam. Sonok tok timah dapat cucu 1st girl...duk berharap anak kedua aku girl..last2 teloq gak. keh2. kali ni kalipap mali..hahah