Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Sunday, October 30, 2011

Nostalgia @UUM - part 2

Lagi...terjumpa gambar zaman daraku. hehhehe


Ni salah sorang best prenz aku Cik Tim. Orangnya comeykan? Alahhh rindunya..dulu aku suka pangge dia Pooh..see pipi dia, cam patung pooh kan? ekekke



Aku, cik tim, Dora ( ni kakak pada penyanyi nas adila), along n mazue ( kawan paling rapat ngan aku. susah senang tangguh bersama. Susah nak cari kawan cam dia.)




Posing kat library. Bawah library UUM ni khas untuk buat study group. Dah final sem baru gedik guna meja tu..:P

Saturday, October 29, 2011

Nostalgia @UUM


semalam kemas satu almari tu terjumpa sekotak CD yang aku bawa balik dari UUM. Belek2 tengok banyak kenangan aku bersama kawan. Sebak mengenangkan kawan2 yang entah ke mana..Ada yang lost contact...ada masih keep in touch lagi.

Aku buka 1 CD...ada gambar ni..alahai....ni gambar bersama lec ngan kawan kelas AI. Kelas kami tak ramai pun kalu dibandingkan ngan group major len. So, antara kami memang akrab lah..leh hafal sume nama. Itu dulu la...sekarang kalu tanya...banyak aku dah lupa nama. :)

Thursday, October 27, 2011

Saya dah montel! - Afiq

Haaaaaaaa..lihatlah hasil mengamalkan produk tenusu dari "ladang mama" ekekkekekek




gambar sebelum (ntah apa la dua orang ni bercerita)



Now...uihhhh badan dah semangatkan. Sejam sekali mengepam. huhuh

Wednesday, October 19, 2011

Lepas abis pantang

Ekceli banyak aku plan ni lepas aku "merdeka". Mula2 aku nak

1. Pegi kedai spek mata
Gila aihhhh spek aku ni cam tak da power je. Belah kiri ni...blur semacam je. Kanan ok la..leh tahan lagi. Tul la orang kata lepas beranak, kena tambah power lagi (bagi yang mata rabun..ampa ingat power apa arrr??)

2. Shopping
Apsal aa ompompuan ni..balik2 shopping? walau aku pompuan..aku pun sendiri dok paham napa jadi cam ni? Ayat...cam toya ja. Uwekkk

3. Nak masuk popular
Jangan salah paham...bukan nak jadi popular ker apa..maksud aku kedai buku. Haihhh macam tak leh pisah ngan buku aku ni walau kadang2 xcukup masa. Oh leya..hang dah ada 2 anak nak kena uruskan...sempat ker nak belek buku????

4. apa lagi aaaaa? nak jejalan aaaa...dok sabar nak bawa baby baru jejalan...hehhe

Nak niaga buat cara nak niaga

Eee nyampahnya aku..tadi duk servey baju untuk BF baby..asal aku berkenan sold. Dah plak tu jual sehelai2 untuk 1 saiz. Hishhhhhh! Eh tulun la..dah sold kuarkan la..duk tayang2 jadah apa. geram aku. Dah berkenan sangat tetiba sold...dari atas blog..smpi kaki blog...sold-sold-sold. Kurang asam tul la.

dah la...malas aku nak cari online2 ni. Lepas pantang nak ajak mat pezal pegi butik mama kat area island nuh. Hari tu aku dah servey kat butik lulatos..cun2 gak. Harga? hurmmmm nak murah cari kat bundle ehhh...

Chawwwwwww.

Wednesday, October 12, 2011

Ada baby lagi???

Dua tiga malam sudah, perut aku rasa ngak enak sekali. Aku masuk bilik letak mustajab yang ekstra hot tu...lepas tu kejap, Aqil turut masuk bilik

Aqil : mama pasai pa?

Mama : Sakit perut la Aqil....gosok la sat

Aqil : Sakit sini?

Aqil tunjuk perut aku, lepas tu dia gosok2

Aqil : Ada baby pa..??

Erkkkkkkkkk..tak tau nak jawab pa. Mama dalam pantang sayang...tak sampai 2 minggu lagi...abah pun dalam posa 100 hari..mana mai adik baru? ekekkekkekek...:P

Sunday, October 9, 2011

Pengalaman : Kelahiran kedua

Banyak hari aku nak story pengalaman bersalin kali kedua ni. Ramai cakap, tiap kelahiran berbeza...takkan sama. So memang betul. Walau ada pengalaman, blur gak aku. hehhehe occay bermulanya begini... Malam khamis 29 sep 2011, aku ni xcited buat list nak masuk opis keesokkan hari. Macam2 aku listkan supaya tak tertinggal..nak abiskan kerja yang tertunggak. TAPI...kul 2 pagi lebih cam tu...aku rasa len macam...sampai la aku tak tido sampai kul 5 pagi. Dah tak sedap hati...pastu asik nak pegi toilet ja....last aku p toilet rasa macam nak terkencing lagi..dan lagi...tapi len macam je....rupanya2 itu air ketuban lah! Bengong tul aku..yelah aku duk tengok dalam drama sekali air ketuban pecah..siap basah lencun lantai...tapi aku kuar skit2 je. Sampai aku kejut mak aku...mak aku cakap

"hurmmmmmmmm siap2 la cepat..tu dah nak bersalin la tu"

Duppppppppp...rasa tak ready segala macam perasaan. Lagipun tak sakit..Kali ni aku lebih "rilek"..capat towel..siap mandi sabun wangi2. Pastu siap bancuh milo 1 mug + cicah biskut. Aku tak nak lalui masa pengalaman lahir aqil....tak terdaya aku nak teran sebab tak makan langsung. Lepas siap2 sume sementara tunggu Mat Pezal siap aku siapkan raga (milo 3 in 1, air panas, roti, sudu....bla2x).

Sampai kat wisma perbidanan sakit puan sungai petani..aku terus dibawa masuk dalam labour room. Mat pezal setelkan pendaftaran...Nurse check dah buka laluan 3cm. Hurmmm...tapi still tak sakit, lepas tu kena sumbat ubat berak...:P.... Lepas setel kat jamban tu kan...haaaaa masa tu aku dah start sakit pinggang. Hazabbbbbbb sangat sakit pinggang ni. Alhamdulillah kali ni aku tak sakit lama...kul 7 pagi cam tu start sakit...10.11 setel selamat lahirkan Muhammad Afiq. Tak macam Aqil dulu aku sakit 2 pagi...12.34 tgh hr selamatkan lahirkan
Aqil.

Muka lepas selamat semuanya...alhamdulillah



Hadiah dari tempat bersalin. Ada 1 lagi dari tajaan Friso. Lupa nak letak sekali..:P



Mama and Afiq


Saturday, October 8, 2011

haqu biqu la semalam

Semalam start tido dalam bilik sendiri. Sebelum ni lepas balik wad aku tido kat depan ruang tamu ngan mak timah. Dah seminggu sian plak tengok mak timah temankan aku tido kat luar ni. Sian kat abah kan tido sorang2 hehehheeh.

Lepas abis tahajjud cinta terus angkut segala macam barang Afiq masuk bilik. Sebelum ni tak tido bilik sebab tak sempat kemas bilik tu. Tetiba terberanak awalkan, tak ready. Petang semalam mat pezal siap cuci segala habuk dalam bilik tu sampai dia selesema. Hidung koman macam aku, alergik habuk. Elok sangatlah ditakdir jadi laki bini kami dua ni kan. Hidung sama pesyen! Bezanya hidung aku mancung skit dari hidung jambu dia tu. Wakakkakaka...

Perghhhhhhh hazab aku tido semalam. Aku tido atas katil ngan Afiq, Aqil ngan abah dia kat bawah. Dalam kul 2lebih Aqil start wat perangai nak nek tido ngan aku gak. Sempit mak. Aku tido tengah2..Aqil tido tepi..kalu jatuh pun tak pa...ada "tilam Vono" kat bawah tu. Selamat je kalu jatuh atas abah dia. hak3x. Tapi aku yang duk tengah2 ni macam pokok pisang ja. tido tak leh pusing sangat2. Menegak ja. huk3x. Pastu kul 3 lebih 2-2 jaga. Hadoi la...sorang nak B...sorang nak soh gosok2, Mat pezal sedap tido. Terpaksa kejut dia gak handle Aqil nak susu gak. huhuhuu

Risau la malam ni cam na plak. Mat Pezal keja malam ni. Cam na ehhhh?huhuhuh

Tuesday, October 4, 2011

Muhammad Afiq








Tak leh duk dekat berdua ni..Ada je Aqil nak apa2kan Afiq. Sian Afiq...huhuhu

Busy - Pertambahan ahli kuarge baru

Now aku tak dapat nak berblog cam dulu lagi. Asik nak On je...sorang tu pun On mengacau mama dia. Hantu IT gak macam mama dia. Sapa lagi kalu bukan si Aqil. Lagipun aku sibuk berpantang...huhuhu...tapi nak berpantang pun tak leh cam dulu. Tak da nak rest golek2 atas tilam. Baru je letak badan je...bagun jogging ligan Aqil sana sini. Penat toksah cakap la. Malam lagi la..kejap tido kan adik...kejap abang. huhuh Abah dia..pandai2 la sendiri. Sapa soh i beranak lagi kan..hak3x. Selamat berposa je abang. Tak lama...100 hari jerkkkkkkk....