Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Monday, September 5, 2011

Cerita duit raya

Aku ni banyak entri nak post sini tapi banyak keja plak dah cuti seminggu...banyak nak kena cover balik. Apa-apapun aku pelan2 ceta kat sini.

occay pasal duit raya anak aku...banyak juga taun ni dapat. Walau tak beribu2..tapi tetap beratus dapat. Yelah budak kecik..kalu orang mai raya umah mak aku...takkan la sorang tu nak sua singgitkan padahal dalam umah mak aku tu dia sorang je selayak dapat wet raya...:P.. kejap dapat rm5..kejap dapat rm10...mau tak banyak. Eh tapi ada gak Aqil dapat singgit...ni aku bukan nak mengata...ada orang tu..keja masyallah hebat kemain, gaji sebulan 5ribu...kasi singgit je. Haihh dekut tul. Tau la...kita perlu terima seadanya...tapi aku ni..tak tergamak la nak kasi budak2 singgit. Kalu ramai len la kannnnnnn


ha ada satu ceta,...mak aku ceta...aku sampai gelak tak terkata. Petang tu aku tak dak balik umah mertua, ada la segombolan budak2 dalam 15 orang mai beraya. Besa la..bukan nak masuk makan...nak wet raya je. Tak pa la...baguih gak...xda la nak susah payah basuh segala pinggan gelas..ekekekeke.

Ceta cam ni,...laki adik aku tolong kasi wet raya kat budak2 tu..tau budak2 tu kata pa bila laki adik aku hulur sorang singgit


Budak itu : eh abangggg....jangan la bagi singgit

Masa ni cuak gak bila mak aku dengar..pastu mak aku nyampuk

Mak aku : awat??

Budak itu : kami ni dah la ramai...bagi sorang 5 kupang dah la...Sian kat makcik..nanti tak cukup duit

laki adik aku : eh xpa...banyak lagi ni...

Mak aku : tak pa la...banyak lagi...amik la sorang singgit.


hahhahahhahaah alhamdulillah...masih ada budak secerdik ni. Mak aku kata budak tu tak da la besar mana...Bagus mak bapak dia didik anak..bukan macam aku kan..Aqil dapat singgit aku dah bising sini. hahhahahhaha...mak materialistik gayanya aku ni..keh3x


Tapi kalu mat pezal senang, dia akan kata gini. "Orang kaya ni kena kedekut..kalu jadi pemurah..dia rasa takkan kaya2. Hahahaa" yolah tu bangggggggg...

No comments:

Post a Comment