Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Monday, August 15, 2011

Cerita aku accident..huhuhu

Jumaat hari tu masa aku odw balik rest kat umah...aku accident. Wooooo. cetanya macam ni, selalu aku balik jalan biasa, tapi hari tu terlintas nak ikut jalan len plak sebab kalu jalan biasa tu time jmaat ramai orang balik rest kan..jem tu tak yah kata la....melampau-lampau. So, nak elak jem kononnya ikut jalan KB-kubang menerong. Lepas abedeen resort keta mula slow..adus pahal plak kan....Rupanya depan ada accident.

Dalam slow-slow tu..aku dah nampak keta depan berderet-deret brek emergency. Aku pun sama la....break sehabis mungkin, keta depa aku pun sama...brek bunyi..aku brek pun sampai bunyi terseret-seret. elok aku selamat brek


Gedegangggggggggggggg...

Aku rasa keta aku bergoyang macam kita nek perahu tengah laut! pala aku nyaris terhantuk kat streng tapi sebab aku dah cekam kuat stereng dah tadi masa brek ..guna kekuatan segala ada, tak bagi perut aku sentuh stereng.

Aku terkedu kejap..lepas tu pandang belakang, nampak bonet depan keta kancil macam beralun cam ombak. haaa..hambek..langgar belakang keta lagi. Lepas tu aku tak terus kuar, aku capai handbeg cari hp. Mak aihhh baru tersedar aku tak bawa hp rupa2nya. waaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Masa ni nak gelabah tapi still aku control. Seelok kaki aku jejak jalan tar, baru aku pasan keta aku dah dikeliling mamat-mamat runner. Haiya...masing-masing pakat hulur kad. Ni yang aku tak berkenan ni. Aku terima je la...tapi aku cakap siap-siap aku tak leh wat keputusan la-la tu gak. Yang aku hangin keta depan aku tetiba melulu kat aku cakap aku sondol keta dia...dia minta rm100. Aku ada nampak garis panjang (cat tertanggal) tapi tiada kemek. Aku check depan keta...memang tak langsung tanda kemek. Macam mana kata aku langgar keta dia plak??? Aku cakap tak xda duit. Memang aku tak tipu...aku ada duit tapi tak sampai rm100. Ada rm30 je. Memang aku dah terbiasa kalu pegi kerja aku tak suka bawa banyak wet sebab aku ni kejap ke hulu ke hilir..kepercayaan nak tinggal handbeg tu....sangat la tipis. Tak berani nak bawa wet banyak-banyak ke tempat kerja. Shooping len ceta la kan..hehhehe

Lagi aku pelik....

Aku : Saya sempat brek la bang..memang tak langgar keta abang. Tengok, keta ni langsung tak da kemek pa-pa. Body keta ni tak sekuat keta wira abang tu

Abang Wira : Cik langgar keta saya,...nampak tu cat terkuar tu..Lani cam ni la...disebabkan keta saya ni dah buruk pun...saya tak moh la report polis dan claim-claim ni. Cam ni la..cik bagai saya rm100....saya jadi saksi cik kata keta depan brek mengejut

Aku : Hah??

Aku terus jadi blur..tadi kata cam len,.ni cam len. Time ni memang temp aku HOT gila. Aku terus tak layan...pastu abang wira tu pegi belakang keta aku pegi marah orang yang langgar belakang. Macam-macam dia maki..aku tengok je malas nak amik pusing sebab sah-sah dia salah. Hentam belakang macam tak brek langsung. Bumper belakang kemek sampai terpenyek kat tayar ngan ekzos patah. Huh...


Abang wira : tak pa la cam tu..cik setel la ngan dia.

Abang wira tu blah..Aku memang geram kat bini dia sama...wat muka sombong..siap sokong laki dia minta rm100 kat aku. Oh No...occay selamat rm100.

Pastu dia terus blah...Lepas tu aku duduk kejap, belum ada kekuatan nak cakap ngan abang kancil belakang keta tu...aku buntu sebab tak da hepon. Cam lawak plak..aku langsung tak heran bumber kemek belakang tu...

Last-last aku bangun pegi kat mamat runner sorang tu

Aku : Bang...pinjam hepon buleh. Saya lupa bawa hepon

Occay...time ni wat muka kesian giler. Memang terdesak. Mujur la dia kasi pinjam kan. Blackberry tu. Kaya mamat runner ni. hak3x. Opss lupa nak ceta,...aku ada minta nak pinjam kat abang wira tu...dia buat dek. Memang dia tak bagi. Dasar hantu duit..berkira!!!!

Lega dapat kol laki aku...pastu tunggu mat pezal mai. Mujur la mat pezal tak pegi keja jumaat tu. Rasa macam lama tunggu baru aku berani berdepan ngan abang tu


Aku : Bang memang tak sempat brek langsung ker?

Abang kancil : eh saya dah brek la..tapi paham-paham la keta kancil ni, mana la nk pickup sangat kalu brek..mesti terbabas gak.

Aku : So cam na ni...abang langgar saya ni?

Abang Kancil : tak pa la..claim atas insurans saya

Lepas tu aku mati kutu...Aku duduk kat kusyen belakang keta. Rasa gelap mata ngan panas terik gitu. Rasa nak pitam. Sian baby, masa aku drive tu galak dia men kick boxing..tapi saat tu dia diam terus. Aku plak nek risau. Aku gosok-gosok pun dia tak kasi respon...Ahh cuak!!

Dalam 10 minit mat pezal sampai terus deal ngan depa sume. Aku jadi pemerhati. Kejap tu abah plak sampai. Aku makin tak tahan panas..memang rasa nak down..terus minta kunci kat abah, aku cakap tak tahan sangat...abah soh balik dulu nek kembara abah. Masuk dalam keta buka ekon kuat-kuat..cari kekuatan nak drive. Mujur ehh aku tak trauma. Syukur alhamdulillah. Cuma cuak ngan baby tak gerak je ni. Sampai umah masuk bilik..bukan ekon kuat-kuat..aku tepuk-tepuk perut

Aku : baby...ok ke tak ni..mama risau ni... tolong kasi respon..

Kejap tu aku dapat rasa dia gerak skit-skit. Syukur alhamdulillahhhhh..

Petang tu sembang ngan mat pezal

mat pezal : tau tak masa lia kol abang tadi...abang tengah duk delete-delete gambar dalam hepon ni...rupanya petanda nak tangkap gambar-gambar keta accident tadi

Aku : cissssssss...tak yah nak perli-perli atau nak mengata occay.

Terus aku layangkan 2,3 bijik bantal. Huh..Malam tu aku dera dia urut tangan aku dari bahu sampai jari2..rasa lengguh yang amat sampai tak leh lena. effect accident tu la kot.











No comments:

Post a Comment