Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Wednesday, June 29, 2011

Kepada Staff KFC Kepala Batas Pulau Pinang!

Ni aku geram giler ni. Buta ker hapa staf KFC tu. Napa aku kata gini?


Okes...aku beratur kat 1 kaunter tu. Depan aku ada 2 orang...banyak beli tu..okes, aku sabar menanti. Ikut turn la kan..pastu belakang aku ada sorang cik kak tu mai-mai terus berdiri depan skit dari aku. Hoii bengong ka....nak beratur pun tak reti? Aku rasa macam nak hempuk je handbeg aku atas pala. Of coz la bukan kepala aku...pala cik kak tu la sebab senggal. Pastu aku kasi hit skit himpit dia..aku ke depan skit. Aku beratur lurus occay. Aku bukan budak tadika nak kena diajar. Tau sendiri la kan. Pastu tetiba kaunter sebelah buka...minah KFC tu pangge cik kak tu. Tak nampak ka perut aku yang buyung ni..apasal pangge orang belakang? Kenapa tak aku. Letey tau beratur. Tengok-tengok orang la sama. Utamakan orang depan, bukan orang belakang. Itu pun nk kena ajar????

Ada manager depan tu pun buat bodoh. Geram aku. Aku pantang skit bab orang langgar-langgar hak orang len. First come first served laa!!!

Tolong yer len kali tengok-tengok orang sama. Prihatin skit. Aku memang panas hati sebab kat luar tu memang hangat..jadi plak gitu..lagi aku hangat!

Tuesday, June 28, 2011

Nak BERSIH sangat?

Haihhh nek loya anak tekak aku ni...hari-hari ngadap baca paper pasal BERSIH. Buka pesbuk pun...ada je kawan-kawan post pasal BERSIH. Meluat ok...meluat!

Aku rasa pempuan paria pendek tu lebih nak glemer ja. Terdesak sangat tu nak jadi orang berkuasa. Sebelum ni mana dia popular mana. Dah la keling tu sokong pasal murtad-murtad ni..pastu adalah BERSIH peralat orang islam benci sesama sendiri. Orang melayu ni..apsal suka sangat demo-demo jalanan ni. Banyak menda lagi yang patut kita perjuangkan.

Bila kerajaan buka mulut bangkang...mula la tuduh macam-macam. Yelah...tak penah selama ni demo-demo ni berakhir ngan aman. Mesti ada la ceta-ceta merusuh, baling itu ini. Yang susah sapa? tu kesian kat abang-abang polis dikerah pantau demo yang tak sepatut ada ni.

Aku rasakan,..susah-susah...bagi je green light kat paria tu. Kalu ada je merusuh..tanpa banyak soal, sepak ja paria tu masuk jel. Lepas tu jangan ada banyak bunyi. Leh janji cam tu???


**Lepas BERSIH, jangan jadi KOTOR plak yer.

Monday, June 27, 2011

Novel kali ini...

Hishhhh makin melampau hobi sekarang aku lani. Makin gila baca novel. Macam kembali zaman skol dulu. Skit-skit novel. Tapi tak per la kan, sekarang aku dah jadi member library dekat sini.Agak tak tahan gedik sangat nak baca, pegi je belakang tempat aku kerja ni. Pinjam la berapa lama mau. Sekali pinjam buleh 4 ketoi plak tu. Tak ker jenuh baca kan.

Sekarang ni aku tengah baca novel ni (tengok gambar). Aku tengok agak nak lunyai je novel ni..maka pinjam la sebab aku selalu ada firasat cam ni..kalu nak makan kat kedai..tapi kedai ramai giler orang..makna sedap la makan kat situ. macam buku-buku plak, kalu dah lunyainya buku tu..maknanya mesti best!