Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Saturday, February 12, 2011

Menyakitkan hati

Suatu hari tu, pertama kali aku pakai lens ada kaler pegi ke site. Ada sesuatu yang sangat mengguris hati aku. Hingga ke hari ini.... dan aku tertanya-tanya salahkah aku?

orang itu : hai leya...

Budak tu lintas di depan meja kerja aku

Aku : haiii

Balas, tak leh wat sombong kat tempat kerja orang. Walau orang yang macam-macam mengadap aku dengan pelbagai karenah, aku wajib senyum!

okes, citer tadi bermula...orang itu tetiba patah balik lepas tengok muka aku ni.

Orang itu : eh leya, hang pakai lens kaler ehh?

huh, dah nampak wat tanya-tanya plak

Aku : kenapa? salahkah?

Orang itu : tak laaaa...ishhh tak lawa la. Tak sesuai la ngan hang.

Masa dia kata begitu ramai user depan aku. Walau depa sibuk wat kerja sendiri tapi aku yakin, sume dapat dengar. Ada yang pandang-pandang kami.

Aku tak marah kalu nak komen, tapi jangan la memalukan aku. Cakap la baik-baik ngan aku, dan kenapa perlu cakap kuat sehingga menarik perhatian orang lain?



Pelik sangatkah? adakah pancaran mata ini akan membunuh kamu? Duit aku kan?
sukahati aku ler.


Lepas itu aku terdiam kejap

Aku : kawan, lens ni beli tak leh try macam kita try kasut.

Dia tersenggih. Aku sangat perasan ngan orang itu, selalu cari pasal ngan aku. Asyik aku kena faham dia je. Bila aku bersuara dia kata aku marah dia. Aku garang la..tak faham la...sume la tak kena. Penin la layan macam-macam manusia. Aku bersyukur dengan kerja aku ni kerana mendedahkan aku bagaimana nak tackle orang segala macam. Ni bukan tackle nak bercinta! maksud aku macam mana kita perlu berkomunikasi nak berdepan dengan orang itu ngan orang ni walau kadang-kadang hati kita disakiti. Tapi tak mengapa, hati sakit akan hilang bila dapat genggam wet gaji hujung bulan! hahhahahah

2 comments:

  1. nasib baik lh leya penyabar.. kalau kena kt yana, memang lawan mulut lh.. =.='

    ReplyDelete
  2. Bos pesan, kalu orang macam tu jgn melwan sebab nanti kita pun jadi macam dia... :)

    ReplyDelete