Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Thursday, January 13, 2011

Melayu tak mampu beli rumah PP?

Kalu ikut fakta, melayu tak ramai yang sekaya orang-orang cina. Kenapa ya bangsa kita tidak sekaya mereka?? Adakah kita dididik ngan rasa syukur apa yang ada dan tak perlu la mengejar harta kekayaan? Cukup sekadar kebahagiaan dan wang ringgit bukan ukuran kesenangan hidup kita? Eh macam-macam la soklan yang bermain dalam kepala aku ni.

Last week kami ronda-ronda penang kat area batu feringhi. Aku tengok sepanjang kawasan tu dah banyak projek-projek dirikan rumah mewah giat dijalankan. Memang lawa! letak kat lereng-lereng bukit...mengadap laut. Memang mewah. Nak tengok? Meh aku tempek sini..



harga rumah moonlight bay ni dianggarkan dalam rm2-rm4 juta. hukhukhukhuk...



Amacam, ada berani duk rumah gini?





Rumah ni ada minat? dekat giler ngan beach.



Ini ok?


Atau nak macam ni?


kalu lu manyak wet lu boleh beli la... Sayangkan, habis tanah penang dibeli orang asing. Aku ada dengar citer, ada cina penang sendiri pun tak mampu nak beli rumah penang ni. Aku ni mampu gak la beli rumah penang...tapi tanah seberang je la..hehehhe

No comments:

Post a Comment