Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Friday, December 17, 2010

Segmen : Dulu aku nakal !

Mak aihhh banyaknya soklan! Adus...tak pa la...aku join gak aaa. Sebab menarik gilo!

1. header blog BEN ASHAARI :



2. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...
Oiiii agak-agak aaa nak tau aku sekolah mana. Ni aku tak leh citer. Identiti aku tak leh clear. kasi samar-samar skit. keh3x..tapi kalu nak tau gak sek ren aku dulu kat SKPP (1989), sek Men kat SMKPK(1995). Kat penang.Ha teka-teka. Sapa teka batoi aku kasi hadiah. Seres! Ceh, macam sekmen dalam sekmen la pulok!


3. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi
Ishhh tak silap aku aaa bola jaring kot. hak3. Maap la...mama dah tua dah. Kena buka sijil ko-ko dulu. Tapi kalu kat sek men, aku masuk softball. Tapi haram katok bola asik dok kena. Sampai buat cikgu Habibah mencebik. Sory cikgu!

4. Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..
Aku dulu orang kata budak ceroii...nak sandang apa. Nati budak-budak tendang aku. Baik aku jadi budak sekolah biasa. Ha, sekolah menengah aku gila kosa skit, so aku jadi pengawas koperasi. Ha...jual-juallllllllllllllll...


5. Nama guru kesayangan korang ..
Masa sekolah rendah aku sayang sangat kat cikgu hasnah. Aku tau dia garang gila-gila, tapi aku tetap sayang dia. Pelik tul la. ha ada sorang lagi aku sayang...Cikgu Mobil (macam salah je aku eja). Dia ni cikgu muzik. Pergh mak hang...HEMSEM! . Occay cikgu sekolah menengah lak, Cikgu Habibah. Ramai nau orang tak suka dia. Aku tau ramai tak suka dia sebab dia ni tak suka melawa macam cikgu-cikgu len. Tak pa cikgu, orang len dok sayang...saya sayanggggggggggggg cikgu. Terima kasih cikgu mengajar aku erti meniaga. :)


6. Subjek paling disukai dan tak suka ..
Sekolah rendah ka..sekolah menengah ka...aku paling dok suka Math ngan BI. Meroyan aku dalam kelas tau. Dah la cikgu cam singa...pergh....pedih wes bila tengok jadual sekolah dulu bila harui tu ada kena belajaq BI ngan Math ni. Tapi dah besaq gajah tua, baru nyesal. BI aku cam longkang!



7. Kawan baik masa sekolah ..
nak taip ke idok ni.Kang aku taip..kawan aku dapat tau blog aku ni..tak pasal-pasal pungkok dia kembang setaman. Hmmmm....Rohaiza, marliza, Artini, Hamidah...nama-nama ni tak leh dipisah jadi satu. bagi aku...."mereka ni la pat-pat kawan saya" bukan "dia la satu2 nya kawan saya". NO!



8. Cita cita masa sekolah dulu
Aku nak jadi Cikguuuuuuuuuuuuuuuuuu.. STPM aku dok berapa Power, tak layak nk minta UPSI. Minta KPLI, asik kena reject je. TAPI, tak per...Aku keja sekarang ni pun ala-ala cikgu. Tapi cikgu orang tua. Mencabar gak ni.


9. Artis feveret masa sekolah dulu ..
Dulu-dulu dan sekarang, aku tak suka artis. Laqo wei!

10. Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
Disebabkan satu kelas tak dapat jawap soklan cikgu, sume kena berdiri ataih kerusi. Pastu...buka kasut, buka stokin...and....ohhhhh nak muntah bila aku kenang balik....sarungkan stokin masing-masing kat dua-dua belah tangan! Ni ustaz murshid nya pasal la ni. Seminggu kelas bau masam stokin!. Aiiii nak tergelak lak aku...sebab baru aku tau, budak-budak laki maleh basuh stokin. MOJORITI stokin hitam legam adalah LELAKI! HAHAHAHHAAH

11. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
Aku nak belajar sungguh-sungguh. Terutama Math ngan BI! (dah besaq, baru semangat berkobar-kobar. Malang sungguh!)

12. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )
Aisey.....sat nak kenang-kenang dulu...


Ha...masa aku kecik-kecik dulu aku tak ramai kawan pompuan.Cousin aku semua ada telo (opss lucah plak). huhuh ada pun kawan masa kecik namanya wati. Tapi nak men masak-masak leh la men ngan dia. Menda-menda lasak dia tak suka. Faminin sangat. Mana best cam tu. So, aku lebih banyak gang T***. keh3x. Paling tak lupa, ikut depa tangkap ikan karin. Orang bandar tak tau kot.Hihihihii....ni contoh.



Tapi ikan aku dulu lawa lagi dari ni. Kalu ikan cam ni..kami kasi gred C ja. Kamidulu guna petua, sorokkan ikan karin kat tempat gelap, nanti warna dia jadi gelap. Lagi gelap...lagi lawa!Macam betul gak teori kami tu. Keh3x. Aku sorok bawah katil! Pada satu hari tu..nak lawan ngan gang T*** sapa paling banyak, aku ikut join masuk bendang, Ikan ni banyak kat area situ. Apalagi bergelumang ngan selut-selut. Abeh penuh muka. Pastu nak balik takut. Waaaaaaaaa......kena pandai seludup diri senyap-senyap masuk bilik air umah. Tapi terkantoi wes...kena tibai ngan mak aku. Waaaaaaaaa...berbirat la skit. patu terkantoi lagi, mak aku jumpa lak ikan karin yang aku sorok bawah katil. mak aku soh aku gi buang kat bendang balik. Woooo..sedih gila wes masa nk lepas kan ikan tu masuk bendang balik...:(

Itu je...tapi cam banyak citer aku kecik-kecik dulu...tapi cukup la satu ni.:)

8 comments:

  1. Nakal ye mama ni :)
    Salam perkenalan ^_^

    ReplyDelete
  2. salam kenal akak.. hehehe.. kelako giler bab stokin tu.. heheh.. boleh tak nak pinjam kisah stokin masuk dalam cerpen saya?? hehe

    ReplyDelete
  3. dulu penah bebel kat kazen yang suka laga-lagakan ikan ni...

    salam kenal kak..=)

    ReplyDelete
  4. haha..budak nakal ni cari kawan yg sama nakal gak..haha
    kmput dtg umah..

    ReplyDelete
  5. kay yea, rabiatul~ eh, nakal skit ajo
    muslimah ~ ha,pinjam je la..tp jgn lupa nanti bayar royalti na. hak2x
    syafiq ~ TQ!
    Moon ~ best apa laga-laga ikan. Tapi pikir balik, memang kejam!
    Misz nana ~ tak pandai simpan rahsia
    Nur Mudrikah ~ budak nakal mana leh kawan ngan budak baek, nanti jadi pembuli

    ReplyDelete