Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Thursday, November 4, 2010

Mari kita bergosip pasal kecantikan

Kat site aku ni kan ada sorang makcik tu (tapi aku pangge dia kak. Ramai sini sebaya mak aku aku pangge kak. depa ni kalu pangge makcik..kang muncung berdepa-depa. Nak jaga hatikan pangge gak la kak.) suka sangat amik tau hal kecantikan orang lain. Padahal aku tengok dia dah cantik dah. Orang berkulit putih melepak ni hidung penyek pun orang nampak cantikkan..tapi kak ni tak da la hidung penyek..lawa je hidung dia cuma mata sepet skit.

Tadi dia mai risik aku..meh baca dialog bawah ni (eh aku ni baru pasan..aku suka sangat buat dialog..macam ada bakat jadi penulis skrip kan? OH leya...jangan pasannnn...hakkktuihh)

kakak/makcik : eh hang pakai tak produk depa duk pakai tu?

aku : Hmmm tak berani nak pakai la kak

kakak/makcik : Ha tu la...kak pun tak berani pakai sebab kak tengok product tu tak da brand

aku : a'aa sebab tu saya tak berani nak mencuba. Lagi pun produk yang saya pakai ni dah ok, dah serasi..buat apa nak tukar-tukar lagi.

kakak/makcik : Eh tapi kan..doktor pun pakai produk tu

aku : ohh ya ka..kira bagus la produk tu..kak pakai la juga. Saya nak tegok..lepas ni mesti bertambah lawa..hehehe

kakak/makcik : ishhh tak berani la..sebab si minah (bukan nama sebenar) pakai tu kulit muka dia mengelupas.

aku : Ha, tu salah satu saya tak suka..kulit mengulupas..takut sekarang pakai ok nanti tua-tua tau kulit jadi cam na.

kakak/makcik : hmm tak pa la...kita bagi je la depa pakai. kita tengok je...

aku : hehhehe

***saja aku letak "kakak/makcik " sebab aku tak redha pangge dia kakak. kekkeke jahatnya aku.

Okes, dah abis situ. Aku rasa makcik tu teringin sebenarnya tapi ego menguasai diri. Kalu nak cantik perlu berani kan. Tapi bagi aku..OH NO! aku mesti selidik betul-betul dalam product tu guna apa. Tapi kalu beli mahal tapi tengok botol kosong tak da tulis ada aku berani nak pakai. Tak nak la aku. Biar la aku kekal ngan product macam kak red pakai. Nak tau product apa? Ampa cari la kat blog redmummy, siap dia tempek gambar cara-cara mengunakannya lagi. Aku saja je try. try-try serasi pulak. Terus suka beb!.

No comments:

Post a Comment