Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Tuesday, November 16, 2010

Citer Mak timah ngan Tok Choq

Mak Timah ~ Sakit kakinya dah makin kurang so hari ni aku kembali kerja. Cuti aku pun tak banyak jadi kena masuk keja jugak2. Mak aku ni, aku ajak urut dia tetap tak mau. Ajak p klinik berkali-kali p pun tau mau gak. Aku kesian giler tengok mak aku jalan capit2 gitu.

Tok Choq ~ Semalam lepas operate abah aku siap cakap nak balik petang semalam gak. Ni sorang lagi, masing2 takut ngan doktor. huhuhu. Ni nak story skit, baru aku terasa hospital private ka..gomen ka..sama saja. Abah aku operate telinga kat Hospital Pantai Sungai Petani. Aku sangat tak puas hati ngan nurse2 situ. Sangat la sombong. Nak senyum pun payah. Ada aku senyum langsung tak balas. Hapa punya nurse wad 3 ni. Nyampah tengok. Lepas tu sekor lagi aku nyampah kat tukang amik order makan. Dari cafe mutiara. Leh plak dia paksa2 abah aku order makanan dia. Dah terang2 aku cakap tak payah sebab aku dah bawa makanan.

Budak senggal : Pak cik..pakcik order la pa-pa? (ucap budak tu ngan nada gedik tahap longkang. seres betul! )

Abah : hmm tak mau la, pak cik tak leh makan lagi. doktor suruh posa.

Budak senggal : Eh iye ker? meh saya tanya nurse...( tu dia...punya nak soh order makanan dia, dia sanggup pi tanya nurse. yelah kalu nurse kata boleh, mesti dia akan paksa abah aku order)

3 minit kemudian.

Budak senggal : ehh pakcik dah leh makan laaaaaa. Ha, pakcik nk order apa?

Aku : Tak apa la adik, kak dah bawa nasi ni. Tak nak order pa2 dah

Budak senggal tu tetap degil..dok tanya soklan tu berkali-kali kat abah aku, sampai abah aku tengok aku banyak kali. Macam nak soh budak tu blah cepat. Lagi aku bengang, slumber dia duduk aas katil abah aku.

Aku : Abah kak tak nak la...dah ada makanan niiiiii. (Aku mula tinggikan diri)

Budak senggal : Ok, kalu cam tu order untuk esok? haaa...pak cik nak makan pa

Akuuuuuuuu rasa nak lempang budak ni. degil nak mampus!

Aku : Tak order kot sebab may be hari ni dah leh balik

Budak senggal : Tapi doktor tak cakap pa2 lagi kan....kalu cam tu order la dulu. (kali aku rasa nak penampaq je budak ni. Adik aku duk sebelah abah aku pun dah buat2 muka kat aku~nak marah)

Aku nek nyampah gila. Duk paksa2 orang apahal? sukahati la orang nak makan ke tak. Pastu

Abah : Tak pa, bagi je la milo untuk esok pagi. milo ngan roti bakar

Budak senggal : milo ok, tapi roti bakar tak da...saya nk kena bawa baker la mai sini pakcik hehheeh (budak tu gelak...tapi gelak dia macam dalam hati "eh orang tua ni, nak roti bakar plak. takkan aku nak kena cari baker ")

Abah : la, tak da pulak?

Aku : La, ingat macam2 ada! (aku dah panas hati)

Budak senggal : Ok la pakcik, milo panas je la kan...

Budak tu blah. Hantu sungguh la budak tu. Dalam 5 minit cam tu kan...air milo panas sampai ngan cucur jagung 3 bijik. Ehhh? Kan kami order esok pagi?

Apa leh aku kata kan...budak ni memang bermasalah dan otak letak lulut!

No comments:

Post a Comment