Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Tuesday, September 14, 2010

kisah sebelum raya @ HPM (updated)




occay ni aku nk update citer2 yang tertunggak. dah lama nk update ada je menda terjadi. alkisah pada pagi 7hb sept 2010...aqil demam. huhu.takut giler aku pada masa tu tgk aqil menggigil2 1 badan. ayaq mata pun ada jatuh tgk anak kesayangan aku cam tu. sebelum tu aku dengar aqil tido menggerang....trs aku bangkit tgk dia. tangan kaki sejuk giler, kepala lak panas. sebab tu la kot menyebab kan badan aqil mengigil. panas lawan sejuk. laki aku trs aku siap2 dan kejut mak aku. nak bawa aqil ke hospital.

"nak bw aqil ke hospital mana ni?' tanya aku

"metro lah. aqil kan ada insurans?" aku akur je la..sian mak aku, time tu dia baru je masuk tidur..huhuh sori mak.

sampai kat HPM (hospital pakar metro) dalam kul 1 pagi. sampai2 nurse kat unit kecemasan check temp aqil. mak aihh 40.5 tuhhhhhh. apa lagi terus nurse londeh abeh baju aqil, mandikan aqil. aqil plak meraung sakan la dia. lepas tu nurse sumbat ubat demam dlm punggung aqil. lagi la dia tiyak kuat. dalam kul 2 lebih cam tu br masuk wad 32K. amik wad general je. xda la aku nk amik yang private2. takut lah (eh bulan posa mana ada hantu kan?). hehhe.

occay dah masuk wad sempat lg la aqil buat lawak...depan katil aku ada 2 bdk kn tahan wad. 2-2 tu india...salah sorang mak india tu tido xhinggat. berdenggur kuat maka aqil pun berkata

"mama....musanggggg" hak3x. dah ler demam sempat usik mama ngan mak tok eh. aku ngan mak aku apa lagi gelak tak tahan aqil kata musang yang bunyi. adeyyyyy..pandai2 la hang ni aqil oiiii. hmm jenuh gak layan aqil duk merapu. almaklum la...tido berubah tempat. tambah2 lagi tido dalam katil bdk2..besaq mn la sangat. tu pun aku bw trn habis pagar kiri kanan. tak la aqil rasa macam tido kat lokap kan..muahahhaha...puas tepuk tak lena2. aku kesian mak aku la..sian org tua tu..huh last2 dekat kul 3.30 pagi baru aqil lena. agaknya ubat demam yang misi bagi dah menjalar kat segala urat dia. lepas aqil tido aku soh la laki aku bawa mak aku balik. sebelum balik laki aku amik kerusi malas siap2 (pelik la..apsal kerusi yang banyak tali2 tu org pangge kerusi malas? klu sesapa tido situ trs jd malas ka? tapi napa aku jd rajin jeeeee bila tido atas kerusi tu??) aku pun tak sedar aku lelap mata kul berapa. sedar2 kul 5 pagi laki aku mai hospital balik. siap bawa nasi untuk sahur. lauk sayur sotong, ikan goreng ngan sambal ikan temenung. sungguh tak lalu nak telan. makan pun men jolok2 masuk je. aku perlu makan gak sebab nak jaga aqil bila siang. laki aku sedap plak tido atas kerusi malasku! waaaaaaaaaa..aku nk sambung tido tang mana aaa..last2 aku tido atas kerusi je. makkkkkkk sakit pinggang cheq...huhuhuhu

kul 9 cam tu laki aku balik umah semula. yelah sedap tido atas kerusi aku dia balik plak. aku kena sambung jaga aqil. elok je laki aku balik maka...aqil pun jaga. waaaaaaaa dia start dahhh

"mama nak alikkkkk..nak alikkkkkkkk" huhu puas giler nak pujuk. aku pun wat tak dengar sangat. kang layan makin menjadi2. yang lawak dia bangun2 je ada 2 anak india depan dia. yelah semalam tu depa tido tutup tirai mana nk nampak. anak india nangis,..dia ajuk nangis..anak india tu ckp india..dia pun cakap india..aqil-aqil..wat la pa2 pun..jangan sebut nak balik sudahhhhh. tapi sampai ke sudah duk sebut nak balik. letey lol.
UPDATED

Malas nk ceta panjang2..dipendekkan citer aqil "lepak" kat Metro tu sampai khamis. tu pun Dr Loh tak kasi balik. Tapi aku merayu nak balik. kalu duk kat situ nurse hanya check temp ngan kasi ubat. itu pun aku leh buat kat umah. bukan payah pun kan. yang penting semangat nak raya. tambah2 lagi aku terkenangkan mak aku bertukus lumus sorang2 kat dapur. sian mak. mesti dia la buat ketupat, dia la buat rendang, dia la buat kuah laksa, dia la kemas umah...kiranya sume mak buat sorang. tak leh jadi, khamis tu aku kena balik gak!

So, dah leh discharged terus kemas2 nak balik. sebelum balik singgah watson beli termometer nk check tempt aqil. termometer digital yang aku beli sebelum ni dah mampus. baru guna 2-3 kali dah mati ko! hishhhhh...so kali ni aku beli yang letak kat dahi tu. macam pita film. harga dlm rm8.50 je. senang. nk guna hanya amik masa 15 saat. aqil mana leh duk diam kan.

dah beli zasssssssssss pulang. oooo balik kg....oooo balik kg.....

sampai umah, apa yang aku duk risau tak menjadi kenyataan pun. part laksa, adik laki aku tlg mak aku (terharu aku tgk dia tolong mak aku...kalu tak...ssh nk lekat kat umah. asik merewang ja kejanya..bagus3x), rendang abah aku amik port. mak aku setel ketupat. so, aku smpi umah sambung keja adk aku ngan abah. lega2..tak da la teruk sngat sebab sumenya dah nk siap masak. kekkekkekek

Bwah ni gambar2 aqil kat hospital...layannnnnnn


upah belon supaya duk diam..




gambar ni paling aku kesian...dia asik sebut "mamaaaaaa...nak alikkk" pastu dia kocak2 palang besi tu...huhuh T_T

No comments:

Post a Comment