Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Tuesday, June 29, 2010

Nasib baik dah OK

petang semalam sebaik sampai umah...mak aku kata

"haa....tefon dah ok. td bdk kontraktor telekom buat dah...kesian kat dia dari kul 12 sampai kul 3 baru siap dia buat. bukan pottu rosak..kabel kat jalan nuh rosak. jenuh dia panjat dr 1 tiang sampai tiang jalan. dah la sorang"

ha panjang lebar mak aku ceta. bagi aku..nak kesian ker? ahh lantak...bukan dia kerja free.. yer dok?? tapi hati mak aku ni baik. skit2 nak kesian...besa la..mak sapa. hehheheh

Monday, June 28, 2010

Apa aku buat petang semalam?

Ha, nak tau...bila aqil tido je..aku terus punggah sume alamari baju aku cari sume baju kebaya. test

OHHHHHHH NOOOOOOOOOO kebaya aku banyak dah ketat2 occay! macam sarung nangka je bila aku pakai. im not sexy women.. harus bertindak!

maka bertindaklah aku mencari benang segala warna then pastinya jarum dan gunting sama kan. pastu selongkar cari butang baju kebaya. aku harus menambahkan butang2 baju kebaya, sebab bila aku pakai mudah je terbuka wes. kena la aku tambah butang2 tu berderet2..yang pinggang kain..aku adjust kancing letak kat hujung kain.. haiyo...


AKU SUDAH GEMUKKKKKKKKKKKK!!!!
OH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


Aku lapar ni..takut nak makan!

Tolong la TM

bengang aku sehingga hari ini TM langsung tidak amik tindakan atas laporan yg aku buat tempoh hari. plan hr ni klu xok gak..aku nk call MAKI ok. dah siap ayat ni

"hey bila nk buat kerja aa? bil jalan, perkhidmatan mampus terus!"

Friday, June 25, 2010

Masih tak Ok

rest td aku balik umah. 1st sampai umah tgk aqil tido dalam buai. geram oii tgk aqil tido..nampak kiut jeeee..rs macam nk ramas2 je pipi kembungnya tu.

Occay, lepas tu aku terpandang telefon. alahh tak payah check la leya...mesti tak ok lagi. ahhh peduli apa aku nk check gak. aku pengang ganggang letak kat telinga.

"Siut jeeeeeeeee.." marah aku haa...TM ni...kalu buat kerja sahih lebih 3hari baru nk servis. hampeh la koTM. geram aku.

tadi kodek2 my-sensasi terbaca yang ni. terkekeh2 aku gelak...yelah..kalau la..

Kalau Binatang ada Facebook


Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu.......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?


HAHAHHAHAHHAA...

TM oh TM....

TM oh TM....aku merayu sangat...tingkatkan prestasimu. Telefon umah aku asik rosak wei. hangin aku. bila aku nk bertenet semalam, cam besa aku check telefon bunyi ke idak..tup-tup sunyi basi!
Ni xlain xbukan disebabkan :

1. Pot kecik tu rosak. padahla baru je tukar bulan 2 hr tu.

2. "doktor" potong kabel telefon. ni kerja mat pit yang mengeletik lapaq dadah. xda keja len ker oi..xabis2 mencuri! Leh keja x? dah la korang idup nyusahkan mak bapak dan kerajaan sekali.

So, aku diam kejap..cam na ni..TM ni..klu report tersangat la lambat amik tindakan. penah dulu semggu xda talian telefon. padahal bil cam tu gak. xleh ker wat pelarasan akaun bil tu semasa xguna seminggu? Maka, aku rembat je la hepon abah aku call 100 tu. mak aihh operatornya cakap garang iler. hello, leh tak melembutkan suara wanita awak tu???

Thursday, June 24, 2010

sesungguhnya aku...

Tersangat2 la mengantuk. Siap masuk site lewat. sakit pale sume ada ni. terpikir nk amik MC pun ada. tapi aku xnak la di cop "kaki MC" sori ok..its not me..i want 2 be da best staf...(ceh..rsnya byk aku MC dah ni..huahuahua. xpa...kiranya dah tobat laaa...tp klu dh sakit cam na kan..)

Sebab aku jadi begini???




Ni ha....dua anak beranak ini :




sewaktu laki aku nk p keja ptg kemarin

abah aqil : aqil, mlm ni jgn lena sgt2 tau..bgn banyak kali tau...( biasa la..ayat dengki xbg aku tido lena sangat)

Aqil : ~~~~xmenjwab sebaiknya senyum sahaja

Aku : ~~~ terus aku tarik pipi laki aku..


So, mlm td start kul 11 mlm smpi 4 pagi...aqil asik kerja tiyak je. tido kejap bangun tiyak..tido kejap bagun tiyak..letih aku weiiiiiiiii...

Wednesday, June 23, 2010

Jawab tag yang ntah pa2 jeeee..

Bosan la saat ni...aku stop kejap keja..nak layan jwb tag ni:

A - AVAILABLE : ohhhhhhh...taken already occay!

B - BIRTHDAY: 31 dec 1982. why u smile? yeahhh mak i beranak kat i ujung thn..xcaya?

C - CRUSHING ON: him!!

D - DRINK YOU LAST HAD: Dutchlady chocolate.

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: org tu mesti berhati besaq. sapa hati kecik..mudah rs kecik hati ngan aku.

F - FAVORITE SONG: minat giler rnb. ye..sy xalim..xberapa layan lagu nasyid..huhuhu

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: 2-2 xhingin

H - HOMETOWN: butterworth

I - IN LOVE WITH: mat pezal..muahhh muah..muahhh..huhuh dah 2 mlm roomate aku ni keja shift mlm.

J - JUGGLE: ??? nk jawab apa ni? nexttttt

K - KILLED SOMEONE: xda kot...aku sorang yg baek..pemaaf lagi.

L - LONGEST CAR RIDE: hmmmm....penang-kelantan je la kot.

M- MILKSHAKE FLAVOR: chocs ofkos!

N - NUMBER OF SIBLINGS: teka...teka..nk adiah dok?

O - ONE WISH: nk jd isteri solehah. xnak masuk neraka. TAKUTTTTTTTTT

P - PERSON YOU CALLED LAST: kak ina. eh dia tertinggal fail dia kat meja aku ni..amik sendiri la ye. yeahh..im lazy.

R- REASON TO SMILE: no reason to smile..but we have reason if we don't smile...

S - SONG YOU LAST HEARD: baby from justin...baby...baby..baby..ohhhhhhh

T - TIME YOU WOKE UP: lampu merah bangun lambat aaaa..harharhar 7.30am. patut lmbt smpi site kan..keh3x

V - VEGETABLE(S): yea..sayur..why? vegetable=sayur rite? hihih

W - WORST HABIT: tanya musuh aku. ada ker???

X - X-RAYS YOU HAD: masa aku uppersix. 2001. ohhhhhhh tetiba teringat lori ayam. jahanam oak cik tu xpasal2 aku cium bontot lori tu!nak belok kasi la signal. senggal!!!

Y – YO-YOS ARE: yo-yo-yo...yoyo ker?

Z - ZODIAC SIGN: plez refer my birthday. u can know. occay?


Ok dah tamat aku mjawab soklan ntah pa2 ntah.

Samb : ke pulau orang utan

Ok, tgk pic atas tu aqil bergaya sakan kan...ok, ni gambar kami nk p Pulau Orang Utan. kesian tangok aqil sbb bila tgk bot p POU tu..asik jerit BOTTTTTT...BOTTTTTTTT. Maka tersentuk hati keibuanku ini. Aku pun pujuk laki aku ajak p POU gak.


Semangat aihh Aqil melangkah bila aku cakap..."kita nk nek bot"




Ok, ni berposing kat jeti nak p POU.


menunggu ketibaan bot. setengah jam sekali baru bot ada. so, xda la penat sgt nk nunggu.



Dalam bot. Aqil terkedu kejap masa bot nk bertolak tinggalkan jeti.





Sudah tiba! ni kali ketiga aku sampai situ.

1st aku sampai situ bersama abah dan adik-adik. masa tu aku belum kawin. teman abah masuk pertandingan memancing kat tasik bukit merah. 2nd ms kami honeymoon yang ntah keberapa kali. tak silap aku masa tu aku pregnant 3@4 bulan. SO, aqil xnampak lagi menatang2 sana sbb duk dlm perut..keh3x Ohhh kiranya aqil dah masuk dua kali la kan p sana..hehhehe.


Ni kan pintu masuk


Cam pelik selalu masuk zoo kita tgk menatang dlm sangkar. sini terbalik plak..kita dalam sangkar, org utan tu plak tonton kita..keh3x...


Okes, ni Adam.

tetiba teringat lak yang membuatkan pengunjung situ gelak besar sebab aqil wat lawak slumber dia...

Budak yang bagi penerangan : Okes...orang utan yg kita tgk ni..namanya adam..
Laki aku : aqil..sebut..adam...ha namanya adam..sebut2.
Aqil : adam...
Laki aku : mana adam?
Aqil : tuuuuuu...(jari ketot dia tunjuk budak yang bagi penerangan)

Maka makcik pakcik2 belakang kami pakat gelak. sian budak tu dimalukan aqil, huh Aqil-aqil..



Saja kasi acah aqil nk bagu susu dia kat bby org utan tu. usianya baru 6 bulan. lupa dah namanya. :)


berlatar belakang sekolah orang utan.


Okes, nak balik dah..babai...

Monday, June 21, 2010

Bukit Merah Laketown Resort


Sejak dua mejak ni malas bonar nk update blog tetapi disebabkan nk rekod gak percutian aku ngan fmly...aku gagah gak la nk update ni. tambah2 lagi hari itu sangat la best bercuti. gambar2 ni mggu lepas punya. seminggu aku peram dalam laptop.

masa odw pegi tu nasib baik aqil tido so xda la aku penat nk layan aqil. uihhh lasak aqil sekarang sampai aku terpaksa duk belakang jd bos. dekat nk sejam nek keta aqil pun tertido.





Ok ni masa mula2 aqil men air. mula2 takut konon meronda2 xmoh ms abah dia celup kaki. pastu tak sampai 3 minit.....penat mak bapaknya kejar dia sana sini..




awal ni aqil masih dapat dikawal




ha...tangkap...ni kejap je aku tangkap lps tu aqil tinggalkan aku..huhu...




walau penat..n haus...tetap xnak nek darat. minum susu pun nk dalam air...haiyoooo



masa ni sedey sungguh...tetiba hujan turun..apa lagi...tiyak sakan la...tgk muka aku spoil gak hahahha


Ok, tu je la kot gambar2nya...nti aku upload pic km pi pulau orang utan plak. tetiba ada keja. potong stim lerrrrr.

Wednesday, June 16, 2010

Lama xupdate

byk nk update tp bz plak...xtvt aku start

12/6/2010 sabtu ~ kenduri umah sedara kat pantai prai.

13/6/2010 ahad ~ p perlis. kenduri apit. plan nk p padang besaq tp tetiba laki aku xmoh p. merajuk sakan aku dalam keta. sbb sblm tu aku plan nk beli macam2. siap bw wet bykkkk (cewah byk la sgt..:P blah la ko leyaaaa)

14/6/2010 isnin ~ saja aku apply cuti sbb laki aku cuti hr ni gak. so dah merajuk sakan laki aku bw p bukit merah laketown resort. bestttttttttttttttt nti aku upload gmbr. xdan nk transfer lg dlm laptop ni...

15/6/2010 selasa ~ cuti lagi (EL)...jaga aqil kat umah..

Monday, June 7, 2010

Kenduri Atifa Nabilah

Sabtu hr tu akhirnya laki aku amik cuti. puas aku pujuk..last2 dia ngalah gak. hg cam tu la klu sygkan isteriiiiiii....syang ker???

Maka, dlm kul 12.45tgh hr tu...lps aqil bgn kami pun siap2 bertolak ke kuala pegang. Ikut jalan lama sbb user aku sharmila nk join juga. so janji jmpa kat kuala ketil. sepatut dlm 20minit dah leh sampi kuala ketil..tapiiiiiiiiiiiiiiiii

1. banyaknya lori besaq..merangkak macam kura2..huhuuh....
2. banyak keta drive mcm siput sedut. ada yg duk bercinta la..ada yg ckp tepon la...ada yg duk sembang mcm tgh duduk kat kerusi kedai kopi! woi agak2 aaa nk bw slow p drive tempat len...ades...

so, mmg lambat la tiba kat kuala ketil. sian mila msti lama tggu. rsnya dah lebih setengah jam dia smpi kat sana. apa kan daya kan....

ok, ni gambar2 sekitar majlis kawin ipa...: ~~~ LAYANNNNZZZZZZ



erk tgk aqil...xtau apsal dia sj wat cam ni. seres, aqil cukup susah nk senyum depan camera



memer, aqil, aku, eipa n ida...


Suke bebenor aqil belek2 bunga tangan makcik eipa ni



eeeeeee masamnya muka aqil. xcomey tawwwww


Eifa borak2 ngan mila (User SPU)


Okes, tu je la gambar ayg aku sempat snap. lani klu nak snap ikut mn yg sempat je. tapi..janji ada sekeping dua... ("-")

ISRAEL JAHANAM ~ KITA PERLU TAU HAL INI

From: Norazizah Jais
Sent:
01 June, 2010 10:54 AM
Subject:
FW: Peringatan...Tolong sebarkan.Moga Allah sahaja yang balas jasa baik kalian..

Salam,

Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi:
Mesir
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!! Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)

Gaza ( Palestine )
Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..

Hamas
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..


Israel

Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...

Rakyat Palestine
Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...
SINGAPURA ! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..
Wasalam.

Wednesday, June 2, 2010

Ya Allah...

Ya Allah,
Kau lindungilah sume aktivis dibawah tawanan ISRAIL LAKNATULLAH itu...Amin


ISRAELLLLL...KAU AKAN DAPAT BALASAN ATAS PEMBUNUHAN ITU. KO LEBIH JIJIK DARI BABI. KEJAM! ZALIM!