Assalamualaikum wbt...

Sekiranya berminat dengan produk shaklee, sila ke FB saya : www.facebook.com/leya.faizal

Friday, January 29, 2010

Geram tak habis2 lagi ni.....

Apa perasaan ampa la...diamanah menyampaikan sesuatu cenderahati kepada org lain, tapi..anda telah kehilangan barang tersebut?kehilangan yang tidak disengajakan. aku ni dalam situasi ni la. mesti ada perasaan frust kan?Dah plak tu...anda leh agak sapa yg ambik, tp tak terdaya nk minta balik kat org tu!Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Aku mls nk ceta apa yang terjadi..tp aku sangat2 gerammmm!!!!!!

rasa nk mencarut pun ada gak ni!!! Hishhhhhhhhh

Tuesday, January 26, 2010

Benci dengan nombor2...menyusahkannnnnnn....

Seingat aku la...sejak aku tadika aku xsuka ngan part kira2. klu la ms exam dikecualikan amik math, aku la org pertama angkat tangan. ntah...jiwaku xserasi ngan nombor2..:p alergikkkkkk..

Hari ni..tensen sgt2 bagi aku. user mai sedebuk bagi aku seikat bil2 hasil tanah

"Leya tgk sat, akaun tak tally. check na.."

uwaaaaaaaaaa......fail2 atas meja aku ni pun xsempat nk tgk, jgn kata tengok, jeling pun tak lagi ni.Duk pulun2 prob yg sebelum ni. awat ntah makin lama aku xleh nk susun betul2 kerja aku ni. sume berterabur. plan elok2 pun berterabur balik...huhuhu

Duk serabut check akaun2 hasil ni ngan baki yg bayar and sewaktu dgnnya....laki aku lak tepon. ni pun bab nombor gak.

"Eh, wet abg yg ikat dulu sepatutnya tinggal berapa?"

aku pun jawab

"rm5500"

laki aku bls..

"ha, ni ada rm4500 je ni..p mn lagi rm1000? "

suara laki aku cam hot je...yelah...wet dia kan...adusss..terkedu kejap..Td duk rancak2 tekan calculator...trs ter stop...mati aku..mn lak aku campak lg 1000

"try ingat blk...mn e letak. nk p bg kat Benny ni..." huhuh...alaaaa..mn nk ingat tgh saat2 genting cam ni. eh bencinya....tu la Benny, ms aku ngan laki aku nk p bayar wet renovated umah tu...hg kata nti la bagi..huaaaaa.....mn lagi 1000 ni?????

Nampaknya, terpaksa la aku pejam mata ganti wet aku dulu. balik kang aku cari. nasib3x....


INI...NOMBOR LA PUNYA PASAL!!!!! BENCI2X

Saturday, January 16, 2010

Kelakar giles-giles

aku nk kongsi skit apa yang terjadi ngan aku semalam. Lps aku sampai opis kat sebearang jaya tu..trs tanpa buang masa aku on9 laptop dan buka la FB ngan FS. besa la klu kat site nk buka website ni kn buka U95 la, U96 la, U98 la...kdg2 boleh kdg xboleh. so, mls la kan. kat opis ni aku leh layan website tanpa disekat hatta laman porn. wkakakkakakak..uit, aku xpenah lg wat keja gila siput babi ni kat opis. nak mampus ngan bos aku yang aku gerun dari ceplos tuuuu...hahahha.

hmmm...byk msg kat fster...tetiba aku tertarik ngan subject "Salam" dari Sxxx. Apsal msg aku. xpenah lak dia anto msg kat fster aku ni. Buka2 aku rasa terkedu kejap..kejap je xsmpi seminit pun..lps tu aku gelak sorang2 sebelum kak mah yg duk sebelah aku menyibuk nk tau.

"napa? napa? napa?" haa...byk sekali napa nyer..hihi. aku kasi dia baca msg yg aku terima tu. ha, apa lagi..bebel si k.mah ni duk kutuk pmpn tu..alahai...apasal la aku jmpa pmpn cam ni. Mula2 malas nk layan tapi rasa geram pun ada. So, aku msti reply blk msg dia yg agak senggal tu..nak tau ker content msg tu?


Klu xnampak klik pic tu. aku rasa pelik la dan terpikir apsal minah tu anto msg cam tu. jarang giler aku duk chatting ngan laki dia. klu chatting pun sekadar tnya khabar. Yelah aku kenal dia dah lama..sejak 2006. Masa tu dia belum pun berkawin dan lps dia kawin, perlu ker aku buang dia? hello awak...xkosa la aku nk wat keja giler ngan laki ko. aku ni bini org dan ada anak yg comel lagi. eh, ingat aku giler ker mcm pmpn kat luar tu ker. dah jd bini org pun nk menggatal lg? eh sori sgt ye! aku HOT la juga klu pmpn tu pikir aku nk ngorat laki dia. hadoiiiiiii...iman aku masih kuat la. lagi pun aku syg giler kat mat pezal tu. lain la klu dulu aku penah bercinta ngan laki dia bagai nak rak yang bertingkat2 dia ada rs nk jels. tapi xda la plak. So, napa lak ko ada rasa jeles kat aku ni? aku ni bukan andartu yang terdesak cari laki yg nk buat suami. Aku ni bukan x-gf laki ko. tolong ye jgn buat andaian sendiri!! tau x buruk sangka tu..adalah 1 hembusan syaitan? xtau? klu xtau, sila la ingat sampai bila2.

Aku tau la laki ko bijak n poket tebal, tpi aku nk tegaskan, ingat aku pandang sume tu??? aku ada ramai kawan laki yg dah kawin dan yg xkawin pun bersepah..xda hal pun. xda lak wife n gf diaorang kisah macam ko kisah ni. ker laki ko ni mmg gatal ngan pmpn len..lps tu ko main teka2..tup-tup ko tuju aku?hahah silap la..xberkenan pun kat laki ko tu. laki aku lagi hensem dan bergaya. walau poket xtebal, aku masihbelum merasa tahap kebulur lagi. apa aku nak..sume aku dapat. hohoohoh

So, lps baca tu aku reply balik msg senggal dia tu. aku minta elok2 kat dia...sila la delete ID aku dlm ym laki dia. selesai. so, tindakan aku lak..aku pun dah delete ym laki dia (huh, xrasa luak pun list ID dlm ym aku..bersepah2 lagi kwn yg aku leh sembang). dan td aku pun dah delete gak FS dia ngan laki dia. habis ceta. xpayah la aku nk kawan ngan org2 yg berpikiran sempit mcm minah tu. Untuk laki ko lak. sori la Fxxx, takat ni la kita kawan dan bertukar2 pandangan...aku rimas ngan bini ko yg kolot tu. Ha, hadiah kawin yg aku bagi tu..klu rsa nk campak dlm longkang pun...dipersilakan. Aku pun pelik napa wife ko jeles aku bg hadiah kawin korang? untuk pengetahuan ko n bini ko..kawan aku kawin..sume aku kasi hadiah tau. aku ni bukan miskin sangat. setakat bini ko nk campak hadiah yg xseberapa dr aku n hubby aku tu...apa la sgt.

Adakan aku rugi? oh TIDAK!!!!!

Apa2pun, aku anggap Sxxx yg loqat tu...diganggu perasaan pembawa budak. dah ko ngadung2 ni...tolong la buat perangai baik skit. kang terpengaruh kat ank ko kandung tu. aku doakan ko selamat bersalin dan jaga la anak n LAKI KO elok2.

wasalam.

Thursday, January 14, 2010

Ceta semalam dan hari ini

semalam, sedang aku duk kemas rak-rak majalah, aqil pun sibuk nk mngemas sama. So, aku biarkan la dia. kang marah xbagi join mesti dia akan meniarap tutup muka...huarghhhhhhhhhh...merajuk kuat! Duk asyik kemas2 tu aqil pegang buka mingguan wanita. Pastu jerit2

"abahhhhhhhhhhhh" 2-3 kali duk kata abah smpi jari telunjuk dia yg kecik tu tunjuk kat cover majalah. pastu aku gelak besar sambil tnya dia...

"ni abahhhhhhh???" dia senggih2 suka sambil jerit2 kata abah. Aku pangge laki aku...

"abang..tgk aqil ni. Dia kata ni gambar abah...hahahhaha" laki aku gelak

"tu Datuk K la aqil...bukan abah!...hahahhahha" adoi..lucunya anak ni. Datuk K kata tu muka abah dia. bila aku tnya gambar pmpn sebalah datuk K...

"ni...gambar mama ka?" Aqil senggih2..xkata pa2..So? pandai plak dia xngaku Ct Nurhaliza mama dia...AQil-Aqil...

Ceta hari ni lak..banyak keja yg mentension kan aku. Pagi2 lagi bos dah kasi aku berasap. dia ingat aku duk site, goyang kaki, goyang tangan? nasib la jd kuli batak kan??

Wednesday, January 13, 2010

besday aqil , anniversary dan hari ini

uihhh lama gak aku xsempat nk update blog aku ni. bz lak sejak 2 menjak ni...besa la awal tahun..itu ini nk kena tgk...natijahnya..aku xsempat nk ceta bab celebrate besday aqil.
xsangka lak mak aku wat majlis agak besar utk aqil. hamboi cucu sulung kan. masa aku dulu kecik2 just beli sebijik kek. tak pun p mkn kfc. tu je. untuk majlis besday aqil...siap pangge org masjid lagi. ramai tuh...menu2nya? ha...mak aku wat laksa, mee sanggul, nasi tomato, kuih2 n sate. terbang byk gak la wet aku tuh..huk2.tp xpa la..anak kesayangan aku pnya pasal

Ramai gak la mai umah mak aku ni. paling best ipa n da gang kasi hadiah keta "BMW" kat aqil.hik3x..jgn caya lak...alahh keta yg nk mcm basikal tu. lupa plak aku nk transfer gmbr dlm laptop ni. nti bila2 aku free aku upload sini. suka aqil sbb ada bunyi2, pastu siap ada lampu warna warni. syok dia duk press button2 kat keta mewah dia tu.hahha..hadiah k.mah lak...1 set apa nm ntah utk men kat pantai tu...hmm belum sesuai lg kot nk bw aqil main pasir guna menatang2 tu. hehhe..so, yg penyodok pasir tu dia buat mainan ketuk-ketuk pale seisi umah aku. hhuhuhu...tp xpa, pala dia pun di aketuk gak.adus..anak ini....:P

ok, tu ceta 1/1/2010. ni aku nk ceta bab aku celebrate wedding anniversary aku lak yg kedua. kejap je dah 2 tahun jd bini org. rs br thn lps bsanding kat pelamin aku yg murah tu (uwaaaaa....benci tul bila teringat pelamin aku. penipu betul pnya minah tu. janji nk bg pelamin len..last2 pelamin yg org xhinggin tu ko mai pasng kat umah aku. mmg siut gilerrrrrrrrr). ok, smbg ceta...disebabkan aku keja 5hb hr tu..n laki aku pun keja (nsb baik dia keja mlm), so, km kuar lunch sma2 makan kat restoran Asiatica. makan food arabic. sedap gak. harga pun leh tahan. syukur la...celebrate kejap. heheh. hadiah aniversary??

5hb tu xda pun hadiah untuk aku. uwaaaaa..kedekut giler laki aku ni. padahal keja giler2..sadis3x. xpe la..dia kata 10hb nk bw aku jalan sbb nk cari tempat2 jual lampu untuk rumah kami yg dalam renovated tu..huhu..so xpa la...

tiba 10hb...mula2 p kedai2 area seberang jaya.. deretan tepi pasifik tu..fuh..cantik giler lampu2 kat show room. tapi bila pengang tag harga..mak datok...hmmm...xpa la...beli dlm mimpi je la..:P penat survey sume kedai2 situ termasuk kedai mosaic (mahai nak mampuihhh)...aku ajak laki aku lunch. gila...duk pulun survey kedai lampu...kul 4 lebih br nk lunch....pilihan terdekat JUSCO..situ kan mcm2 kedai. teringin nk makan tomyam. setelah diputusakan oleh aku..km lepak kat Jonny restaurant. ni la tempat selalu mkn klu p jusco. nk mkn yg len2..mcm xda selera..lps melantak kenyang tomyam..jln la dlm JSUCO. smpi kat 1 kedai jual emas putih..sj je acah laki aku....

"abg..jom beli gelang kat lia" xda niat pun...sj usik2..tengok2 dia dh msk kedai tu..tp xda pun yg aku berkenan. dah la mahai nk mampuih...gilo..utas sebesar urat benang baju mau dekat 1K. padahal simple yg amat simple. pastu kuarr...

"ha..tu POH KONG..jom" aku ni tgk je la laki aku..biar betul laki aku ni..dah dia msk kedai tu..mau aku tak tersenggih. dia tnya kat apek tu kat mn show gelang..dia bw ke hujung...
wahhhhhh...byknya gelang...best2x..

"abg ni biar betoi..lia main2 je..."

"lahh..betoi la...pilih je...mahal sgt abg xbeli" hadoi...gitu lak..apa lg aku tunjuk itu ini kat apek tu. jenuh gak apek tu melayan aku..last2 aku n hubby bkenan kat 1 utas gelang 3 in 1..ha..cantik2...seriau gak aku..kang mahal2 sgt...lps apek tu kira2...lebih skit 1K..laki aku kata

"hmmm..ok la...sy guna kredit kad" huhuh..tharunya...tetiba rs serba salah nk beli gelang tu..dah la km nk guna wet nk byr kontraktor yg renovate umah tu...

"alaa...abg dpt bonus la..seribu lebih" hah?? laa..awat xcakap awal...huh, klu x..xkuasa aku nk ada rs serba salah.setahun sekali je kan..hehhe..apa lagi..REMBAT!

sayang, terima kasih banyak2...bukan nk sgt gelang ni..i cuma nak..diri ni disayangi pun dah memadai..(cewah..ayat poyo gilo).

ok, ceta hr ni lak...hadoi...tensen la...byk BAM smlm aku kn update. dah tu lak..ayat ntah apa2..karang ikut suka hati dan perasaan. haihhh yg teruk aku gak. kat diari aku ni..ada 7 menda aku nk kn wat. sume nk hari niiiiiiii..napa la user xfhm keja aku cam na. dah la ada kdg2 tu cakap sedap mulut hati jantung buku lali depa je. tlg la..xkosa la nk layan mcm2. Ok la...dah dekat kul 2..nk smbg wat keja...nmpknya, hr ni blk lambat lagi!!